Наследникът Kepler, апарат за откриване на планети на НАСА, излезе

...
Наследникът Kepler, апарат за откриване на планети на НАСА, излезе
Коментари Харесай

Falcon 9 изведе в орбита нов търсач на планети на НАСА

Наследникът Kepler, уред за разкриване на планети на НАСА, излезе в орбита. TESS, както е името на галактическия транспортен съд, бе изведен сполучливо от ракетата-носител на SpaceX – Falcon 9, откакто в понеделник компанията анулира първия старт, с цел да уточни своите системи за ориентиране, навигация и надзор.

Ракетата на компанията на Илон Мъск бе изстреляна от галактическата площадка Space Launch Complex 40 на нос Канаверал. След като приключи своята задача, главната част на апарата се приземи на баржата " Of Course I Still Love You " в Атлантическия океан, к ато това е 24-то сполучливо приземяване на SpaceX върху кораб в средата на океана.

Прочетете още: SpaceX ще тества марсианската си ракета през 2019

Космическият транспортен съд TESS на НАСА ще остане във висока орбита, на минимум 67 000 благи от Земята, с цел да избегне Радиационния пояс на Ван Алън. Наследникът на Kepler има 400 пъти по-голямо зрително поле от предшественика си и ще се концентрира върху намиране на планети в околните системи и събиране на данни за тяхната маса, размер, компактност и орбита. Целта на НАСА е апаратът да открие скалисти, сходни на Земята обитаеми планети в Голдилокс зоните.


Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР