Наследничката на холандския престол принцеса Амалия взе решение да се

...
Наследничката на холандския престол принцеса Амалия взе решение да се
Коментари Харесай

Холандската принцеса се отказа от годишна издръжка в размер на 1,6 млн. евро

Наследничката на холандския трон принцеса Амалия взе решение да се откаже от годишната държавна прехрана в размер на 1,6 милиона евро за интервала на образованието си в университета. Своето решение тя разгласи в писмо до премиера на Нидерландия Марк Рюте.
Вчера стана известно, че 17-годишанта принцеса е приключила с отличие учебно заведение. Преди това тя разгласи, че след приемането на тапия за приблизително обучение ще си вземе една година отмора, с цел да попътешества, след което ще продължи образованието си в университет.
 В Холандия арестуваха обвинен в кражба на скъпи картини В Холандия арестуваха обвинен в кражба на скъпи картини
Холандската полиция арестува 58-годишен мъж по съмнение за кражба на две картини на Винсент ван Гог и Франс Халс от музеи в Холандия...
С навършването на 18 година, като първа в линията за заместничество на трона на Нидерландия (след татко си крал Вилем Александър), на принцеса Амалия се поставя в размер на 1,6 млн. евро. От тях 300 000 евро са непрекъснат приход – нещо като заплата, а останалите 1,3 млн. евро са обезщетения за разноски.
В писмото си до премиера Амалия акцентира, че се усеща неловко поради тази прехрана, която би трябвало да стартира да получава от 7 декември 2021 година, „ защото може да предложи прекомерно малко в отговор и защото за останалите студенти е доста по-трудно, изключително в тези несигурни времена, провокирани от пандемията от ковид ”.
„ Затова ще връщам в държавната хазна моя приход, до момента в който не завърша образованието си ”, акцентира тя.
Принцесата има намерение да връща и средствата за отплата на разноските, защото към момента не се нуждае от огромна прехрана, на принцеса Оранска.
 Пристигащи от Англия с отхвърлен достъп до Холандия Пристигащи от Англия с отхвърлен достъп до Холандия
Холандското държавно управление съобщи късно нощес, че на пътуващите, идващи от Англия с фериботи, ще бъде отхвърлен достъп до Холанд...
В отговор министър председателят написа, че „ схваща взетото решение и почита персоналните съображения ”.
„ Пожелавам приятна междинна година и мъдрост при избора на региона на по-нататъшното обучение ”, акцентира Рюте.
По информация на телевизия NOS, това е първият случай в историята, когато член на кралската династия в Нидерландия се отхвърля от полагащата му се прехрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР