Наскоро уволнен служител на един от най-големите държавни финансови конгломерати

...
Наскоро уволнен служител на един от най-големите държавни финансови конгломерати
Коментари Харесай

Уволнен служител на държавна фирма ликвидира трима свои бивши колеги в Иран


Наскоро уволнен чиновник на един от най-големите държавни финансови конгломерати в Иран откри пукотевица на бившето си работно място в западната част на страната, убивайки трима души и ранявайки още петима, след което се самоуби, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на полицията.

Някои от ранените са в сериозно положение. Полицията не даде детайлности за претекста или събитията към офанзивата, само че сподели, че нападателят е почнал да стреля на бившето си работно място, откакто неотдавна бил уволнен.

Инцидентът се е разиграл в клона в Илам на " Мостазафан " - огромен конгломерат, който ръководи мегапроекти и предприятия в Иран. Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на компанията през 2020 година, описвайки я като " основна мрежа " на режима в Техеран с дялове от към 160 компании в сериозни стопански браншове, в това число енергетиката, строителството и минното дело.

Подобни стрелби остават необичайност в Иран, където ловните пушки са единственото огнестрелно оръжие, което жителите могат да имат законно. Много хора в провинция Илам, изключително в ниските равнини в югозападната част на страната, граничеща с Ирак, имат ловни пушки.

Актовете на принуждение в Иран обаче се усилиха през последните години, защото икономическите условия в страната се утежняват на фона на смазващите американски наказания, които спомогнаха за внезапното повишаване на инфлацията и увеличението на безработицата. През последните седмици цените на питателните артикули скочиха, защото държавното управление промени системата за субсидиране на главните артикули за трапезата, което провокира публично отвращение. Опитите за самоубийство в Иран също се усилиха след началото на пандемията от новия ковид, която засегна съществено страната.

В началото на тази седмица мъж се е самоубил, откакто прострелял брат си, своята брачна половинка и още двама родственици покрай централния ирански град Исфахан. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР