Наскоро публикувани американски затворнически разсекретени доклади от Ирак показват, че

...
Наскоро публикувани американски затворнически разсекретени доклади от Ирак показват, че
Коментари Харесай

Бил ли е настоящият лидер на Ислямска държава информатор на САЩ?

Наскоро оповестени американски затворнически разкрити отчети от Ирак демонстрират, че актуалният водач на групировката " " е бил " ревнив " осведомител в пандиза. Според БГНЕС тази информация е довела до гибелта на няколко бойци, в това число втория командващ по това време.
Абу Ибрахим Ал-Хашими Ал-Кураши с същинско име Амир Мухамад Саид Абд-ал-Рахман ал-Маула, е актуалният водач на Ислямска страна и по време на престоя си в американски затвор в Ирак той е предоставял информация на американските военни за джихадистката формация, заяви " Ню Араб ".
 Съединените щати изтеглят войските си от Ирак Съединените щати изтеглят войските си от Ирак
Вашингтон и Багдад организираха през днешния ден сполучливи договаряния за евакуиране на последните американски бойни елементи от Ирак, които бяха ситуирани...
Около 53 отчасти редактирани отчета бяха оповестени и демонстрират, че Ал-Кураши е дал подробна информация за интервенции, в това число информация, довела до гибелта на родения в Мароко швед на име Абу Касвара през 2008 година, втори пълководец на ИД. Той е изготвил карта на комплекса на Касвара и е дал детайлности за обвинени в тероризъм, в това число информация за заведенията за хранене и кафенетата, които посещават.
В различен случай той е разкрил на американски чиновници, конфискували телефонния му справочник, номерата на 19 чиновници на ИД и техните приходи. Ал-Кураши също по този начин е дал детайлности за пропагандна единица на ИД и за неиракчани в организацията, се твърди в отчета. „ Задържаният е дал доста информация за сътрудници на ИД “, се споделя в отчет от 2008 година „ Веднъж хванат, той е пял като птица за своята организация “, сподели Даниел Милтън, доцент в Центъра за битка с тероризма, един от проверяващите, прегледали документите.
Няколко седмици след задържането си Ал-Маула явно " се е опитал да сътвори компютърна схема на лицето " на задграничен войник ​​от Саудитска Арабия, прочут като Джар Аллах. " Тези отчети за разпити са цялостни с детайлности ", добави Милтън. " Той е направил редица неща, с цел да избави личната си кожа и има доказателства за неприязън - в това число по време на разпит - към чужденци в ИДИЛ ", сподели Кристофър Майер, помощник-министър на защитата за специфични интервенции. Записите стопират през юли 2008 година и се счита, че след близо година като осведомител, Ал-Маула е спрял да сътрудничи, като е очаквал да бъде заплатен за предоставената от него информация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР