Наскоро медиите разпространиха кадри от едно среднощно стълбищно приключение на

...
Наскоро медиите разпространиха кадри от едно среднощно стълбищно приключение на
Коментари Харесай

Лекета всякакви

Наскоро медиите разпространиха фрагменти от едно среднощно стълбищно премеждие на премиера ПростоКирчо – и негова изгора, която се води шеф на кабинета му.
Някои се пробваха да ги опровергаят, само че някак неенергично, тъй като не може да има никакво подозрение в достоверността им.
По една елементарна причина, по-различна от всичко друго, за което можете да се сетите – тъй като тези фрагменти изрично показват манталитета и настройките на кирчовата чета, отлично илюстрират нейната философия – в случай че тази дума не е прекомерно приповдигната за опипването на един гъз, въпреки той да е и женски.
Такава е изначалната настройка на кирчовци, те са я афиширали обществено и в никакъв случай не са се отказвали от нея.
Спомнете си единствено фамозната групова фотография на най-избраните всред тях, на която ясно се вижда, по какъв начин един левент гали възторжено и без всевъзможни задръжки бута на сегашната вицепремиерка Калина Константинова.
Тогава Кирчо въобще не направи опит да се дистанцира от въпросната демонстрация на селяндурска разпуснатост – в противен случай, той и хората му като че ли се гордеят с това фотосвидетелство, смущаващо положителните нрави.
Вероятно са сигурни, че то красноречиво показва най-много тяхната освободеност, както и новаторството им – въобще „ другостта “ им.
Няма да сгрешим, в случай че предположим, че те се надяват тяхната другост да бъде заразителна и за простолюдието, и изключително за политиците, които се държат като безспорни сбърканяци, постоянно, когато се изправят даже пред най-смътния намек за секс.
Но кирчовци им споделят: „ Елате при нас, бъдете като нас, бъдете разнообразни, оставете срама от еректилната си дисфункция в попрището на политиката – там и без друго нищо смислено не може да се зачене от такива като вас, последвайте ни, бъдете смели, опипвайте, опипвайте – каквото ви падне и където ви падне, пускайте ръка на всичко, що към момента шава… “
Тъй че, стълбищното премеждие от дълго време е осмислено и легализирано от кирчовци, даже е признато за нещо тривиално.
По начало, ползата към този човек от дълго време трябваше, значително, да е пресушен.
Та нали самият той си призна, че е един измамник/питайте Конституционния съд, неблагодарник/питайте Радев, също и лъжец/в този случай би трябвало да питате стотици хора.
Сам ви е споделил, че е това, което е.
Но за какво да няма право на най-малко мъничко човешка наслада, въпреки и небрежно изживяна на едно мърляво стълбище.
Тъй че, разпространението на фотосите въобще не тормози ПростоКирчо – по този начин го кръсти обществено една негова депутатка.
Той не вижда в това епизод от компроматна война против него, а по-скоро опция да се продаде другост на публиката, с цел да се освободи тя от задръжките на простолюдната си доверчивост и дребнавост.
А и наподобява, че този човек не може да бъде обезпокоен от никакви компромати, той не се усеща уязвен даже от най-скверният всред тях.
Така мислят и подопечните му – да вземем за пример, дамата от стълбището беше питана, дали се тормози в някаква степен.
И тя отвърна, че двамата с Кирчо имат „ поддръжката на околните си “.
Това значи, че и те са на същия ум по казуса с опипванията.
Между другото, официално-неофициалният сътрудник на дамата Мирослав Иванов е заместник-председател на Парламента/вече е ръководител.
Този факт придава други измерения, напряко „ другост “ на битката с корупцията, за която ПростоКирчо плещеше толкоз старателно, основно преди да стане министър председател и да тръгне по стълбищата.
Обикновено зложелателите му напомнят, че като подправен министър на стопанската система урежда дамата на сърцето си като юридически съветник в Българската банка за развиване, с колосален хонорар.
След това я прави шеф на премиерския си кабинет.
Това се приема като типичен случай на спор на ползи, а то си е чиста корупционна спекулация.
Но отношението към третия персонаж в кроткият любовен триъгълник напряко е безподобно – те се катерят по стълбищата, а оня непосредствено го наместват на шефско място в Парламента, спестено му е всякакво катерене.
Това е шедьовър освен на кирчовия тепегьозлък, ами въобще на корупционните практики у нас.
Активирайте приятелките или съпругите си – да бъдат по-толерантни към опипванията.
Впрочем, въпросният късметлия наподобява е по-объркан, в сравнение с проличава на пръв взор.
Чухме го един път да споделя, че очаквал в Парламента да има повече представители на българския хайлайф.
Е, не всеки има шанса да бъде част от толкоз проницателен бартер като неговия.
И тази история за прощален път ни припомня, че в българската политика и гласност се е намъкнал един образец, в чието битие е доста мъчно човек да повярва – толкоз неосъществим наподобява Кирчо.
Но той, въпреки всичко, съществува и е подготвен да си достави наслаждение и с най-шантавата дивотия. Ден по-късно към този момент я е не запомнил и е подготвен за нова.
Сякаш за него един публицист беше споделил, че „ в никакъв случай нямаше да види друго лице, което да обикне повече от своето лично “.
И този човек ръководи страната – и в случай че не бъде разкаран неотложно, може да я подпали от четирите й краища.
И това апропо, до момента в който се катери по някакво стълбище.
Тия дни стана ясно, че ПростоКирчо е опипвал освен дами – в случай че се съди по бързината, с която разцепи парламентарната група на Слави и отмъкна няколко депутати.
Това стана единствено един ден, откакто Слави разгласи, че напуща ръководещата коалиция – и по тази причина е несъмнено, че опипването/пазарлъците са почнали много от дълго време.
А в пазаренето Кирчо също е несравним – щом съумя да съеши в едно „ леви “ и „ десни “, които се запрегръщаха, още преди да са изсъхнали плюнките по лицата им, с които до през вчерашния ден се благославяха взаимно.
Така Великият Случайник на Прехода внезапно може да се окаже Великият Чейнджаджия на същия този Преход.
Той може да замени безусловно всичко, може да изтъргува всяка концепция против първата нелепост, която му хрумне, може да дава обещание всичко и въобще да не съблюдава обещанията си.
Може да се преправя на всевъзможен – това е коронният му номер.
Например, може да играе ролята на последния глупак – до момента в който към този момент ти е сипал отрова в чашата.
Когато един ден си тръгне отсам, по един или различен метод, описът на изиграните от него наивници ще бъде безконечен.
Не е известно, от кое място е научил, че честолюбието в политиката е пагубно – и старателно заобикаля да го показва.
Предпочита да го считат за нехранимайко, за човек без никакви качества, за някакъв пришелец, неизвестно по какъв начин изкатерил се до върха на страната – някакъв лековерен диджей, който пуска все подправена музика и въобще не се интересува, какво се случва с публиката.
Той не е употребявал до момента нито един път думата „ Народ “ – и множеството от останалите ни „ първенци “ са същите, обаче на Кирчо му проличава най-вече – той без никакво съмнение би направил обмен и с Народа, би го изнесъл нанякъде, без да желае нищо в подмяна.
Може да го считат за какъвто си щат – само че той си знае интереса.
Всичко му се услажда – от съветския газ до американските енергийни планове.
Той и на самия Путин би станал обичаното ваксаджийче, в случай че Императора инцидентно го забележи.
Тия дни бръкна напряко в мозъците на тукашните русофоби, тъй като се оказа, че „ американският “ газ, който достави, е по-скъп от съветския – в размер малко над две нормални комисиони от по пет %.
Накрая всички ще бъдат излъгани от него – и най-много „ левите “ и „ десните “ шапшали.
Онзи, който конфигурира ПростоКирчо във властта, явно доста е мразел България – става дума за същинския създател на интервенцията.
Най-вероятно това да е „ Херото “, шармантната към този момент някогашна американска посланичка в София – тя непрестанно се усмихваше, само че очите й пронизваха като кинжали.
Има нещо от левантинската мъдрост, палавост и лукавство в избора на Кирчо.
Той би трябвало да угаси нечия засегнатост – като сложи България на колене.
Това към този момент се случва, от шест месеца нищо не върви – с изключение на обещанията, които са достоверни, колкото масалите на пияни каруцари.
А ПростоКирчо продължава да сквернослови по адрес на хора, които абсолютно и всячески го превъзхождат – обичаната му дума в такива случаи е „ петно “.
Тъй или другояче, той към този момент остави своя безформен отпечатък върху българската политика – и тя доста мъчно ще си възвърне някакво релативно възпитание след неговото кратковременно престояване в нея.
Кеворк Кеворкян, коментар във фейсбук
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР