Наскоро криптообщността стана свидетел на нещо наистина интересно - стартирането

...
Наскоро криптообщността стана свидетел на нещо наистина интересно - стартирането
Коментари Харесай

Няма да повярвате какво NFT продаде този потребител за $280,000

Наскоро криптообщността стана очевидец на нещо в действителност забавно - стартирането на нов тип цифров актив, прочут като Биткойн Ordinals.

Биткойн Ordinals бяха пуснати на пазара през януари от софтуерния инженер Кейси Родармор. Те съставляват протокол, който разрешава на потребителите да съхраняват данни в мрежата на Биткойн .

Те разрешават да се съхраняват данни в блокчейн мрежата на Биткойн, сходно на NFT, само че за Биткойн. Въпреки че тези са толкоз нови, че не могат да бъдат закупени посредством пазари като OpenSea, потребителите въпреки всичко могат да ги съхраняват и търгуват посредством специфични портфейли.

Въпреки това в мрежата на Биткойн са качени необикновени файлове, вариращи от криптирани документи до цифрово изкуство.

Един подобен файл, Inscription 2042 , беше прибавен в блокчейна на Биткойн на 2 февруари. Inscription 2042 е 1-секунден аудиофайл, който съдържа тон от изпускане на газове.



Аудиофайлът хипотетично е бил продаден за 12.3 BTC, почти $280,000, макар че неналичието на централизиран или децентрализиран пазар за Биткойн Ordinals затруднява потвърждаването на това.

Тези цифрови активи постоянно се продават посредством извънборсови покупко-продажби в границите на случайни Discord канали на операторите на Биткойн нодове.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР