Нашият европейски дом ще бъде с херметически затворен покрив, който

...
Нашият европейски дом ще бъде с херметически затворен покрив, който
Коментари Харесай

Шолц: Еврото е защитено от кризи

”Нашият европейски дом ще бъде с херметически затворен покрив, който да устоя на бъдещи стихии и дъждовни дни ”. Това споделя немският министър на финансите Олаф Шолц.
Той добавя, че първичният план за подсилване на еврозоната, контрактуван тази седмица сред немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон ще отбрани еврото от рецесии.

Еврото е нещо необратимо, декларира Шолц в отговор на заложен в изявление въпрос дали еврото ще го има след 10 години. В изявлението за вестник " Райнише пост " Шолц споделя, че единната европейска валута е гаранция за общото бъдеще, съобщи националното радио.

Вчера българският вицепремиер Томислав Дончев позволи, че България може да не изпрати кандидатурата си за еврозоната до края на европредседателството, каквито планове бяха декларирани от държавното управление, а ще направи това когато е допустимо. Едно от изискванията на Еврокомисията е България първо да влезе в банковия съюз, който подсигурява по-строг надзор върху банковата ни система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР