Нашите разузнавателни агенции оценяват опасността от използването на тактически ядрени

...
Нашите разузнавателни агенции оценяват опасността от използването на тактически ядрени
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Много висока е опасността от ядрен удар от Русия

Нашите разследващи организации правят оценка заплахата от потреблението на тактически нуклеарни оръжия от Русия като доста висока ”.

Това разяснява в „ The Atlantic ” Андрий Ермак, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

По думите му, готовността на Русия да насочва нуклеарни закани съставлява рецесия освен за Украйна, само че и за всяка страна на Земята.

„ Отговорът на нуклеарното изнудване на Русия би трябвало да бъде гневен и категоричен, отхвърляйки самата концепция за правене на отстъпки пред нуклеарен агресор ”, уточни Ермак.

В противоположен случай, предизвести той, всеки диктаторски режим ще се опита да се снабди с нуклеарни оръжия, а неядрените страни ще създадат същото за самоотбрана.

„ Споразуменията за неразпространение ще бъдат безполезни. Ще последват нуклеарни войни с милиони жертви ”, съобщи Ермак.

По данни на Федерацията на американските учени Русия разполага с 1 588 нуклеарни бойни глави в подготвеност и още 2 889 в запас.

Повечето от тези в подготвеност са качени на междуконтинентални балистични ракети, всяка от които може да придвижва до 10 нуклеарни бойни глави.

Пред „ Дойче веле ” един от водещите международни специалисти по нуклеарни оръжия, Джеймс Актън от института „ Карнеги ” разяснява, че при възможни съветски тактически удари в Украйна евентуално ще бъдат употребявани ракети с дребен обхват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР