Нашите предци са се докоснали до вкуса на сладкото дълго

...
Нашите предци са се докоснали до вкуса на сладкото дълго
Коментари Харесай

Как да изберем най-качествената стафида на пазара

Нашите предшественици са се докоснали до усета на сладкото дълго преди да се научат по какъв начин да извлекат захар. В горещите и слънчеви страни покрай екватора, преди хиляди години знаели какъв брой вкусни и потребни са сушените плодове и най-много сушеното грозде. С течение на времето, този сушен плод е станал толкоз известен, че в този момент той се прибавя безусловно към всичко: питиета, месни ястия, салати, тестени произведения и какво ли не, написа zajenata.bg.
Сред огромният брой сортове и производители е доста елементарно да се изгубите, тъй че през днешния ден ще ви научим по какъв начин да изберете стафиди, които ще ви дадат качеството, от което се нуждаете.Вкусни стафиди
 Купете тъмни (черни) стафиди
Защо черната стафида е по-добра от златната стафиди? Това зависи от технологията за обработка. След изсушаване гроздето потъмнява: както светлите, по този начин и тъмните сортове. В множеството случаи гроздето, обработено с консерванти, може да бъде неясно или транспарантно, което наподобява доста апетитно, само че не е знак за положително качество. В допълнение, тъмните сортове грозде съдържат по-полезни субстанции. Изберете кафяви или черни стафиди.
 Не се опасявайте да опитате
Опитайте стафидите постоянно преди да ги закупите. Първото нещо, което би трябвало да извършите със стафидите на гишето, е да я докоснете. Те би трябвало да са еластични, само че не прекомерно меки и разтегливи. Погледнете по-отблизо! Ако забележите, че плодовете са развалени, е по-добре да се откажете от такива стафиди.
Вкусът на стафидите може да бъде доста друг, единственото, което е значимо да не бъде опушен. И най-после последното: разтрийте изсушената стафида сред пръсти си и по този начин ще можете да ревизирате дали има вътрешни паразити, а точно ларвите на молец примерно
 Накиснете стафидите преди консумация
Не забравяйте обаче, че в никакъв случай не можете сигурно да знаете къде и по какъв начин е била обработена стафидата. Потопете я в топла вода в продължение на 30-40 минути, с цел да се отървете от възможната прахуляк. Ако желаете да добавите стафиди към салата, напоена, тя има доста по-приятен усет. Ако имате потребност от изсъхнал артикул, прецедете я в гевгир и я поставете на хартиена забрадка, до момента в който изсъхне изцяло.

Използването на стафиди не се лимитира единствено до вкусовия капацитет. Тя е доста засищащ! Калоричното наличие на стафидите е доста високо, само че е добре смилано, тъй че е идеално за закуска.
Възможността да изберете положителни артикули идва с опита, само че от време на време можете просто да разберете за него от сходни публикации. Ако тази информация ви е потребна, споделете я с други хора!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР