Нашите предложение за съдебната реформа са отпреди година и половина,

...
Нашите предложение за съдебната реформа са отпреди година и половина,
Коментари Харесай

Пеевски: В новата конституция предвиждаме да няма главен прокурор

Нашите предложение за правосъдната промяна са отпреди година и половина, заради което към този момент са много остарели. Видяхте, че приехме Механизма за надзор върху основния прокурор. Обсъждахме и това да премахнем фигурата на основния прокурор като цяло, т.е. да я няма в новата конституция. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи и член на Комисията по конституционни въпроси Делян Пеевски след срещата си с представители на ПП-ДБ и правосъдния министър Атанас Славов.

„ Преди година и половина година орязахме напълно пълномощията на основния прокурор, в този момент несъмнено ще вървим към премахването на тази фигура по предложение ПП-ДБ “, уточни той.

Пеевски разяснява, че по време на диалозите с ПП-ДБ въпросът за мястото му в конституционната комисия не е бил обсъждан, а са говорили единствено експертно за потребността от конституционна промяна.

Не става въпрос за една персона, търсим консенсус по тематиките. Освен това в никакъв случай не съм казвал, че се работи единствено върху плана на конституция на Движение за права и свободи, защото всички имат своите планове. Трябва да намерим общо единодушие. Никой не може да господства в тази комисия, тъй като се касае за конституцията на България, акцентира на финала Делян Пеевски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР