Наши зрители ни сигнализираха, че българите, които живеят в Тайланд

...
Наши зрители ни сигнализираха, че българите, които живеят в Тайланд
Коментари Харесай

Българите в Тайланд не могат да подновят паспортите си

Наши фенове ни алармираха, че българите, които живеят в Тайланд не могат да възобновят паспортите си.

На доста от тях тъкмо в този момент им изтича валидността на документите, само че подновяването им е извънредно комплицирано.

В Тайланд няма българско посолство, а единствено консулство, където приемане на паспорти не е допустимо. Външното ни министерство е посъветвало сънародниците ни в Кралство Тайланд - да отидат до Виетнам - Ханой, където има българско посолство.

Влизането във Виетнам обаче сега не е допустимо, поради коронавирус - епидемията. Страната е затворена и пътуването до там е извънредно мъчно и скъпо. Връщане до България също не е вид за тях, тъй като Тайланд е със 16-дневна карантина в хотел, посочен от държавното управление им и на цени от 2 до 6 хиляди лева Повечето работещи не могат да си разрешат нито толкоз дълго неявяване, нито този огромен разход. Някои имат и дребни деца. Така подновяването на паспортите се оказва невероятно.

Българите в Тайланд оферират няколко разновидността за решение на обстановката. България да упълномощи консулството в Тайланд да предава новите документи на българите в Кралството, най-малко до момента в който нещата с COVID- рецесията не се възстановяват. Другият вид е още веднъж краткотрайно да се упълномощи всяко друго посолство на страна в Европейски Съюз в Тайланд да дава възобновените паспорти и прецизират, че само България няма посолство в Тайланд от европейските страни.


От Министерството на външните работи на България дадоха отговор, че са осведомени с компликациите, които изпитват нашите сънародници в Тайланд, само че строгите ограничаващи ограничения, свързани с пандемията от ковид важат както в Тайланд, по този начин и в страните в целия район.

В мнението им се споделя още, че законът за българските персонални документи и Правилникът за издаване на български персонални документи са безапелационни. И са следните:

Заявленията за възобновяване на документите могат да бъдат подадени или персонално в акредитираното за Тайланд българско посолство във Виетнам или в посолството ни в Индонезия, или по електронен път посредством онлайн-платформата на уеб страницата на Министерство на външните работи:.

Правомощията на Министерство на външните работи са да изпрати готовите документи, декларирани по електронен път, в посочено от жителя българско дипломатическо посланичество или тези документи да бъдат получени персонално в България.

Всеки различен вид би нарушил закона и заради това е неосъществим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР