Нашето стоене в Афганистан е абсолютно безсмислено, особено след решението

...
Нашето стоене в Афганистан е абсолютно безсмислено, особено след решението
Коментари Харесай

Каракачанов потвърди, че и нашите бойци се изтеглят от Афганистан до есента

Нашето стоене в Афганистан е безусловно безсмислено, изключително след решението на новия американски президент да изтегли американския контингент, сподели министърът на защитата в оставка Красимир Каракачанов, представен от Българска телеграфна агенция. Той посочи, че от май до септември ще се реализира поетапното евакуиране на нашия контингент.
Още по тематиката
В Афганистан имаше 160 български военнослужещи, само че в този момент са 120, сподели министърът.

" Оттам се изтеглят и други натовски страни - освен Съединени американски щати и България. Към момента единствената страна, която е декларирала, че желае да остане, е Турция ", добави Каракачанов.

Мисиите ни в Босна и в Косово остават, сподели още той, и напомни, че задачата в Мали е здравна - от четирима индивида медицински лица.

Министърът на защитата в оставка участва на - 6 май, Гергьовден. Той беше маркиран с водосвет на бойните флагове и знамената светини, отдаване на почести в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България и с демонстрации на качества от сухопътните войски, Военновъздушни сили и Военноморски сили и взаимното командване на специфичните интервенции.

Избори и обединения

Никой не е подготвен за избори, счита Красимир Каракачанов, който е и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация. По думите му, и политиците, и жителите са си създали избрани заключения от предишните избори и от несполучливия опит да се сформира държавно управление.

" Оттук нататък е въпрос на разсъдък и, уповавам се, той да бъде проявен. Трябва да мислим преди да гласуваме. Ние 30 години гласуваме единствено с страсти на правилото " Хайде да забележим в този момент какво ще стане ". По този метод няма какво ново и по-хубаво да ни се случва, сподели още Каракачанов.

" Няма по какъв начин една, две и даже три политически обединения след идващите избори да създадат болшинство, разяснява той. Това значи, че би трябвало да се загърби персоналния нарцисизъм и някакви партийни пристрастия. Защото, в края на краищата, има смисъл от партии, в случай че те работят за страната, а не тъй като са партии - да се пъчат и да се бият по гърдите кой е по-велик и кой е най-велик ".

Контактите с Валери Симеонов не са прекъсвани в никакъв случай и връзките са непокътнати, макар че се явявахме друго на изборите, разгласи Каракачанов, който е и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

" С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, и не виждам смисъл ", добави той.

" С Веселин Марешки също не сме поддържали контакт и не сме водили диалози. Той е на етапи - когато има предпочитание за коалиция ни хвали и доста ни обича. Когато види, че няма да създадем коалиция, плюе и храчи, смятайки, че по този метод ще завоюва някой глас ", сподели още Красимир Каракачанов. " Не знам за какво би трябвало да си толкоз малоумен - да изпиеш Черно море, до момента в който схванеш че водата е солена ", добави той.

С Петър Москов водим естествени диалози - и преди, и в този момент, сподели още Красимир Каракачанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР