"Нашето решение е да се използва ваксината на „Янсен“. Очакваме

...
"Нашето решение е да се използва ваксината на „Янсен“. Очакваме
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Нашето решение е да се използва ваксината на „Янсен“

"Нашето решение е да се употребява имунизацията на „ Янсен “. Очакваме още една доставка и ще се разпредели в празничния интервал ", сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинг пред Министерството на здравеопазването.
"Смятаме да я използваме в туристическия бранш и се мисли измежду ромското население, както и групи, които са по-трудно налични ", добави той.
Главният държавен здравен контрольор разясни, че една част ще се насочи натам, с цел да стартира имунизация преди летния сезон, защото имунизацията е еднодозова.
По отношение на зелените коридори той съобщи, че за празниците ще има 26 имунизационни пункта, като в София са 4. Там ще са налични и двата типа ваксини – „ АстраЗенека “ и „ Пфайзер “.
Доц. Кунчев уточни, че количествата от „ Янсен “ към момента са малко и към този момент няма да се насочват към пунктовете. Следващата доставка на ваксини против COVID-19 се чака в сряда, 28 април, и ще са точно от препарата на "Янсен " – 12 000 дози.
"Не мога да предсказвам какъв ще е ползата по време на празничните дни, уповавам се той да е огромен. Всички шефове на РЗИ са осведомени да обезпечат количества РНК ваксини ", сподели още той.
3,5 млн. дози от имунизацията на „ Пфайзер” се чакат до второ тримесечие, съобщи шефът на Агенцията по медикаменти Богдан Кирилов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР