Нашето бъдеще изисква целенасочени действия в областта на повишаване качеството

...
Нашето бъдеще изисква целенасочени действия в областта на повишаване качеството
Коментари Харесай

Банка за зелени идеи

Нашето бъдеще изисква целенасочени дейности в региона на повишение качеството на живот и развиването на екосистемите, които балансират в идентична степен потребностите на икономическия напредък и опазването на земните запаси.

Отговорното и природосъобразно държание и битката с климатичните промени са основополагащи за корпоративните полезности на Пощенска банка. Финансовата институция има вяра, че бизнес опциите и капацитета за принос в интерес на обществото са неразривно свързани, поради което се стреми към одобряване и разширение на лидерската си позиция в подтекста на устойчивостта в България.
Иновативен бизнес
Пощенска банка сплотява напъните си с поредност от съвременни и софтуерно използвани решения на актуалните провокации. Един от последните и забележителни планове в тази посока е новоизграденият парк от слънчеви панели върху покрива на постройката на централното ѝ ръководство. Фотоволтаичната електроцентрала за лични потребности е с обща конфигурирана мощ от 388 kWp, като упованията са годишно производството на зелена сила да доближи 432 хиляди кВтч. В дните с интензивно слънцегреене създаденото от централата електричество ще покрива най-малко 30% от употребяваната от постройката за едно денонощие електрическа сила. Проектът ще даде опция на годишна база да бъдат спестени към 173 т въглища в околната среда, избегнатите въглеродни излъчвания биха били към 205 т, а дърветата, които би трябвало да се засадят за преработката им, са близо 300 броя.
Визия за богатството на планетата
Пощенска банка има вяра, че дългът към природата е основен детайл от грижата ѝ за благополучието на всички заинтригувани страни и на цялото ни общество, по тази причина се стреми да употребява всяка опция да способства за опазването на околната среда. В последните години компанията реализира забележителна оптимизация на ресурсите, които ползва в активността си, и внедри голям брой цифрови услуги и артикули, подобрявайки своя въглероден отпечатък и намалявайки значително потреблението на електричество, хартия и вода. Заедно с построяването на фотоволтаичната централа, финансовата институция влага в обновяването на служебния си автопарк с електрически и хибридни коли, както и в инсталирането на лични еко зарядни станции.
Финанси за зелен преход
Пощенска банка дава необятна палитра от решения, ориентирани към цялостния набор от клиенти, които обслужва. Финансовата институция предлага зелени ипотечни заеми, отпуска средства за ремонт на жилища за повишение на тяхната енергийна успеваемост, както и финансира покупката на електрически хибридни коли и енергийно дейно съоръжение. Банката предлага преференциални условия и за построяването на фотоволтаични съоръжения, като спомагателни финансови облекчения имат потребителите, които възнамеряват потреблението на създадената сила за лични потребности.
Текстът е част от бр. 116 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg