Нашествие от майнери в Платсбърг изконсумира квотата за евтин токПлатсбърг

...
Нашествие от майнери в Платсбърг изконсумира квотата за евтин токПлатсбърг
Коментари Харесай

Американски град ограничи добива на криптовалута

Нашествие от майнери в Платсбърг изконсумира квотата за на ниска цена ток

Платсбърг заплаща на ниска цена за електрическа енергия, от което се възползват майнерите

Властите на дребен град в щата Ню Йорк не разрешиха новите ферми за рандеман на криптовалута, разтревожени от голямата консумация на електрическа енергия за осъществяване на сходна активност, заяви Engadget.com.

Разбираемо е, че майнерите търсят места с евтина електрическа енергия за рандеман на криптовалута. Градчето Платсбърг е едно от тях, само че нашествието от копачи на виртуални пари там е станало толкоз огромно, че управляващите са били принудени да наложат възбрана върху новия рандеман на криптовалута.
още по тематиката
Вече основаните ферми могат да продължат да работят, само че е неразрешено стартирането на нови в идната година и половина. Платсбърг е първият американски град, в който се вкарва сходно ограничаване.

Актуалните сега ниски цени на електричеството в Платсбърг са годни за месечна квота от 104 МВтч. Ако градът я надвиши, ще му се наложи да купува електрическа енергия по пазарни цени, повишавайки цените за всички консуматори. В вероятност градската администрация има намерение да наложи по-високи заплащания за тока единствено на майнерите.

И на други места по света управляващите се пробват да лимитират интензивността на копачите на криптовалута, чиято активност е безполезна за обществото и стопанската система и също така е обвързвана с обособяване на топлота и замърсяване на околната среда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР