Нашата Цветана Пиронкова загуби от Серина Уилямс в осминафинален сблъсък

...
Нашата Цветана Пиронкова загуби от Серина Уилямс в осминафинален сблъсък
Коментари Харесай

Серина мина лесно през Цвети Пиронкова на Yarra Valley Classic в Мелбърн

Нашата Цветана Пиронкова загуби от Серина Уилямс в осминафинален конфликт на шампионата Yarra Valley Classic в Мелбърн. Българката избави три мачпойнта в края на втория сет, само че все пак отстъпи пред рекордьорката по трофеи от Големия шлем.

Пиронкова поведе с 30-0 след две непредизвикани неточности на Уилямс, само че не съумя да се възползва от положителната опция и разреши на американката да стигне до ранен пробив.

Уилямс показва доста добър начален удар в първия си сервис гейм и това затрудни Пиронкова. Про 30-40 пловдивчанката имаше опция да изравни резултата, само че позволи нетипична за нея неточност при привидно лесна топка на мрежата и по този начин Уилямс удвои преднината си в сета.

Пиронкова изигра мощен трети гейм, в който сподели по-добър сервис спрямо първия. Атаките на първата ни ракета станаха по-прецизни и това донесе проблеми на Уилямс, като геймът завърши с непредизвикана неточност на американката.

След първата отмора в мача Уилямс още веднъж откри правилния темп и взе самодейността като показва доста нападателна и динамична игра, която ѝ разреши да възвърне разликата от два гейма при 3-1.

Рекордьорката по трофеи от Големия шлем продължи да господства и стигна до три следващи точки за пробив в петия гейм. Пиронкова избави първата, само че при идната си опция Уилямс не позволи неточност и усили преднината си на 4-1.

Уилямс се приближи единствено не гейм от спечелването на сета след още няколко качествени офанзиви, които не оставиха шансове на Пиронкова.

В оказалия се финален в сета седми гейм първата ни ракета опита да затрудни своята съперничка с положителния си начален удар, само че ретурът на Уилямс ѝ донесе преимущество в разиграванията и американката съумя да завърши в сета при 6-1 в своя изгода след 28 минути игра.

Американката продължи да господства и при започване на втората част като мощните ѝ офанзиви в дъното на корта още веднъж бяха огромен проблем за Пиронкова. Уилямс имаше известна доза шанс при последното разиграване в гейма, когато 11-тата в света не отигра по изключително добър метод топката, само че все пак тя мина в полето на първата ни ракета.

Пиронкова реализира поврат от 0-30 във втория гейм, само че не съумя да осъществя геймпойнта си откакто нейния опит за бекхенд уинър бе напълно малко отвън корта. Българката пропусна още една опция за спечелването на гейма, само че продължи да слага съперничката си напрегнат и стигна до трета опция, която съумя да осъществя и по този метод изравни за 1-1.

Уилямс усъвършенства доста първия си сервис спрямо предходния сет, когато записва 44% по този индикатор. Това улесни задачата на американката и тя завоюва и второто си подаване от началото на втората част.

Пиронкова бе изправена пред точка за пробив в края на четвъртия гейм, само че резервира хладнокръвие и реализира поврат с няколко положителни офанзиви, довели до неточности от страна на Уилямс. При резултат 15-30 първата ни ракета си заслужи аплодисментите на публиката с чудесна композиция от къса топка, последвана от минаващ удар.

Следващият гейм бе един от най-равностойните в мача. И двете съпернички играха атакуващо, само че Уилямс бе по-хладнокръвна в основните мигове и съумя да поведе с 3-2.

Пиронкова увеличи качеството на първия си сервис и това ѝ оказа помощ да поведе с 40-15 в шестия гейм. Уилямс понижи изоставането си след още един отличен ретур, само че българката не ѝ разреши да стигне до първи пробив в мача и още веднъж изравни резултата.

Радостта на първата ни ракета обаче не търпя дълго, защото нейната съперничка изигра най-силния си гейм от началото на мача. Уилямс пласира няколко отлични сервиса и записа гейм на нула след по-малко от 2 минути игра.

Показаното от американката обаче не обезкуражи първата ни ракета. Пиронкова показва доста динамична и разнообразна игра, с която изненада неприятно именитата си съперничка и още веднъж съумя да завоюва подаването си за 4-4.

Веднага по-късно обаче Уилямс преоткри правилния за нея темп и записа нов гейм на нула, с който резервира наклонността двете съпернички да са безгрешни при подаването си и се приближи единствено на гейм от успеха.

В десетия гейм Пиронкова избави три мачпойнта и имаше опция още веднъж да завоюва подаването си, само че Уилямс сподели класата си и съумя да осъществя решаващия пробив, който ѝ донесе успеха в мача и място на 1/4-финалите в шампионата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР