Нашата тема, която сложихме на вниманието на ЕС за Западните

...
Нашата тема, която сложихме на вниманието на ЕС за Западните
Коментари Харесай

Борисов: Заедно Балканите могат да бъдат конкурентни на пазара в ОАЕ

Нашата тематика, която сложихме на вниманието на Европейски Съюз за Западните Балкани, е намерила много мощен отзив и в този район. Желанието ни за мирни и проспериращи Балкани, нашата етническа приемливост, се ценят извънредно високо тук. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред българските публицисти в Абу Даби, Обединените арабски емирства, където е на публично посещаване.

“Има съвпадане на стратегиите сред държавните управления и се разбрахме с престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян да работим доста бързо за подписването на стратегически контракт за съдействие, който е в няколко сфери ”, сподели министър председателят Борисов и добави, че с този контракт се цели да се сътвори мост сред България и ОАЕ в областта на изкуствения разсъдък, цифровата стопанска система, цифровите технологии, киберзащитата. Министър-председателят акцентира, че работни групи от двете страни могат да работят интензивно в сферата и на образованието. “Това е нещото, което взехме решение да създадем незабавно. То е заложено и в двете стратегии – вложения в обучение ”, сподели още Борисов.

“В подтекста на едни обединени Балкани могат да се създадат доста неща в областта на селското стопанство и отглеждането на животни ”, уточни българският министър председател и изясни, че единствено производството на България не е задоволително да задоволи потребностите на пазара в ОАЕ. Той уточни, че страните от Балканите могат да се кооперират в износа си. “При една добра съгласуваност можем да бъдем конкурентни на този пазар ”, сподели Борисов.

Министър-председателят посочи, че е обсъждано усилване на съдействието в областта на сигурността и в битката с тероризма, и нуждата да се реализира доста добра съгласуваност сред службите и правозащитните органи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР