Нашата продукция в момента стои на складове или сме принудени

...
Нашата продукция в момента стои на складове или сме принудени
Коментари Харесай

Десетки трактори на протестно шествие по АМ Струма, фермерите заплашиха с блокади



Нашата продукция сега стои на хранилища или сме принудени да продаваме на безценица. Украинското зърно се вкарва на цена от 0,30 стотинки. В същото време цените на торовете и препаратите за обработка у нас са скъпи и сходни цени не могат да покрият разноските ни. Затова сме принудени да продаваме под себестойност ", заяви един от уредниците на митинга Спас Милушев, който обработва към 3 хиляди декара земя в региона на селата Червен брег и Крайници.

" Имам и 100 дойни крави. В отглеждането на животни ситуацията също е отчайващо. Плащам по 4 хиляди лв. за електричество за кравефермата, до момента в който преди цената беше към 1000 лв.. Вносът на месо и яйца също подбива цените. Бизнесът ни е заплашен от банкрут и сме на ръба на оцеляването ", описа още Милушев.

В региона има най-вече дребни и междинни производители, към 60 души.

Снимка: БТА

" Днес вършим една дребна проява, с която се обръщаме към ръководещите да се забрани вносът и коридорите на взаимност - да не се внася зърно, с цел да запазим бизнеса си. Настояваме и за незабавни обезщетения за пропуснатите изгоди ", съобщи той.

Протестът потегли през днешния ден от региона на Бинека на входа на Дупница от Кюстендил, след което продължи към с. Дяково, преминавайки по автомагистрала " Струма ", обърна се и спря при с. Пиперево, на отбивка на автомагистралата.

Снимка: БТА

" Няма да затваряме придвижването, с цел да не пречим на останалите хора, това е единствено проява. Ако обаче не бъдат взети незабавни ограничения, ще бъдем принудени да протестираме и посредством затваряне на пътища ", споделиха още протестиращите.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР