Населението на Германия е достигнало през миналата година рекордните над

...
Населението на Германия е достигнало през миналата година рекордните над
Коментари Харесай

27 хиляди българи са се преселили в Германия през 2018-та

Населението на Германия е достигнало през предходната година рекордните над 83 милиона най-много поради миграцията, най-голяма част от която е пристигнала от Източна Европа. 27 хиляди българи са се преместили да живеят в Германия през 2018-та. Това сочат данни за миграцията, публикувани във вторник от Федералната статистическа работа и представени от ДПА.

Германия остава най-привлекателната страна за мигрантите - предходната година там са се открили 400 000 повече чужденци, в сравнение с са я напуснали.

Общо 1,58 милиона души са пристигнали от чужбина, до момента в който 1,18 милиона са напуснали федералната република. Така чистата миграция в Германия е спаднала леко от 2017 година, когато е била 416 000 души.

Това се дължи основно на чужденците - 87 на 100 от тези, които са се преместили в Германия, са с задграничен паспорт, до момента в който година по-рано делът им е бил 89 %.

Най-голям измежду тях е делът на жителите на Европейски Съюз – чистата миграция от другите страни членки е била 202 хиляди души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР