Населението на Англия и Уелс се е увеличило с повече

...
Населението на Англия и Уелс се е увеличило с повече
Коментари Харесай

Населението на Англия и Уелс се е увеличило с повече от 3,5 млн. души за 10 г.

Населението на Англия и Уелс се е нараснало с повече от 3,5 милиона за последните 10 години, сочат резултатите от последното броене в Обединеното кралство. Общо в страната в този момент живеят близо 67 милиона души.

Преброяване на популацията в Обединеното кралство се прави на всеки 10 години от националната статистика като се задават доста въпроси, въз основа на които се построява една доста по-пълна демографска картина, в сравнение с единствено сухи числа.

Две са нещата, които вършат усещане след осъщественото броене предходната година. В Англия и Уелс популацията се е нараснало с повече от 6%, като се нараснал и броят на хората над 65 години, които в този момент съставляват една шеста от цялото население.

0,9% са хора на възраст над 90 години. В тези две елементи на Обединеното кралство в този момент живеят 59 597 300 души. Като към тях се прибавят и жителите на Северна Ирландия и Шотландия по данни от предната година общо в кралството сега живеят 66 966 400 души.

Такъв висок приръст на популацията в Англия и Уелс не е следен откогато е почнало да се прави броене в далечната 1801 година. Картината е доста пъстра, само че като цяло се следи понижаване на популацията в по-големите градове за сметка на провинцията. Съотношението жени/мъже в Англия и Уелс е 51 против 49 % в интерес на дамите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР