Населението на 45-хилядния казахстанския град Арис и околните населени пунктове

...
Населението на 45-хилядния казахстанския град Арис и околните населени пунктове
Коментари Харесай

Един загинал и десетки ранени при взривове в склад за боеприпаси в Казахстан, евакуиран е цял град

Населението на 45-хилядния казахстанския град Арис и близките обитаеми пунктове е било евакуирано по неотложност след серия от детонации на муниции и пожар в склад за муниции, съобщи Франс прес.

Според представител на локалните управляващи има един умрял и десетки ранени. Казахстанското министерство на защитата в началото заяви, че няма убити или ранени, само че по-късно управляващите признаха, че в лечебните заведения са постъпили за помощ 31 потърпевши. Двама от тях са тежко положение, а останалите - в приблизително тежко, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според казахстанската работа на радио "Свободна Европа ", която се базира на локални източници в две лечебни заведения в южната Туркестанска област, в тях са настанени над 50 потърпевши. Сред тях има и 5 деца. Експлозиите са били регистрирани и от националната сеизмологична работа.

Спряно е железопътното придвижване в региона, оповестява Асошиейтед прес. Властите в прилежащ Киргизстан анулираха постоянния пътнически трен Бишкек-Москва, чийто маршрут минава през засегнатия регион. Там е оповестено и изключително състояние. Изпратени са към 1000 служители на реда и бойци, които да поддържат реда. Причините за пожара и последвалите гърмежи към този момент не са ясни. Започнало е следствие по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР