Насекомите се считат за вкусни сезонни закуски в много африкански

...
Насекомите се считат за вкусни сезонни закуски в много африкански
Коментари Харесай

Протеинови закуски от... насекоми

Насекомите се смятат за вкусни сезонни закуски в доста африкански страни. И Мадагаскар не прави изключение. Проектът „ Валала фарм” е основан по концепция на Центъра за биоразнообразие на Мадагаскар и е ситуиран в столицата Антананариво.

Учените изследват, отглеждат и преработват в храни инсекти с високо наличие на протеини, които са потребни за хора и животни. От някои типове инсекти се основават и евтини торове, които са с много потребни качества за растенията.

Според ентомолога и създател на „ Валала фарм” Брайън Фишър в Мадагаскар има минимум 80 неповторими типа инсекти. „ Насекомите имат доста преимущества пред обичайните източници на протеини. Можете да ги отглеждате с по-малко вода, по-малко храна и имат по-малко влияние върху околната среда. Особено в Мадагаскар, където не можете да отглеждате крави на към този момент изтощени пасища. И не можете да продължите да изсичате гори, когато са останали единствено 10 % от тях”.

Мисията на плана е да открие повече способи за набиране на ядливи инсекти на хората през цялата година. Плановете са да могат да се дават протеинови храни от буболечки, задоволителни за 551 000 хранения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР