НАСА Екипът на НАСА, който следи преминаването на кометата 2I/Borisov през

...
НАСА
Екипът на НАСА, който следи преминаването на кометата 2I/Borisov през
Коментари Харесай

НАСА показа нови снимки на кометата 2I/Borisov

 НАСА Екипът на НАСА, който следи прекосяването на кометата 2I/Borisov през нашата вселена, разгласява нови фотоси на небесното тяло. Това е вторият обект, за който знаем сигурно, че идва от друга вселена, а не от Млечния път.

На фотосите виждаме светеща синя точка с опашка на фона на спираловидна вселена. Кадрите са направени от телескопа " Хъбъл “ малко преди 2I/Borisov да се върне назад в междузвездното пространство и да напусне нашия " галактически квартал “.

НАСА разгласи първите данни от сондата " Паркър “, която се " докосна “ до Слънцето

2I/Borisov беше видяна за първи път през август от астроном дилетант в региона на Крим. Тъй като кометите се кръщават на техните откриватели, тази носи името " Борисов “. Небесният обект провокира голям интерес и неспокойствие в научния свят, съобщи bTV.

Учени от НАСА бързо откриха, че това е едвам вторият обект от друга вселена, който ни посещава.

Първите фотоси на кометата са направени през октомври, а тези – през ноември и декември, като дават доста по-голяма опция за проучване на учените.

На фотосите 2I/Borisov се намира на 326 млн. км от Земята – разстояние, което в галактическите мащаби е незначително. Благодарение на фотосите от " Хъбъл “ учените са съумели да открият размера на ядрото на кометата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР