NASA загуби радиовръзка със своята космическа сонда CAPSTONE, която трябваше

...
NASA загуби радиовръзка със своята космическа сонда CAPSTONE, която трябваше
Коментари Харесай

NASA загуби връзка с лунната сонда, изстреляна преди седмица

NASA загуби радиовръзка със своята галактическа сонда CAPSTONE, която трябваше да ревизира стабилността на орбитата на бъдещата лунна станция и която беше изстреляна преди седмица.

За това оповестява New Atlas.

По данни на, загубата на връзка е настъпила на 4 юли 2022 година Изключването е станало, откакто галактическият транспортен съд се е отделил от ускорителния блок Rocket Lab Photon.

В актуализирано прессъобщение NASA съобщи, че са получили положителни данни за траекторията на придвижване на CAPSTONE и че галактическият транспортен съд има задоволително гориво на борда, с цел да отсрочи работата с него за няколко дни, до момента в който инженерите на NASA се пробват да открият казуса и да възстановят радиоконтакта.

Изстреляният на 28 юни с ракетата Rocket Lab Electron 25-килограм сателит CAPSTONE извършва деветмесечна задача по потвърждаване на стабилността на комплицираната триизмерна хало-орбита (NRHO), която ще бъде употребена за галактическата станция Gateway, чието изстрелване е планувано за ноември 2024 година
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР