НАСА разпространи нови снимки на мъглявината Небула заснети от космическия

...
НАСА разпространи нови снимки на мъглявината Небула заснети от космическия
Коментари Харесай

Нови снимки от Хъбъл


НАСА популяризира нови фотоси на мъглявината Небула снимани от галактическия телескоп Хъбъл, в чест на 28-мия му рожден ден, който беше на 20-ти април.

Тези фотоси на мъглявината, която е на единствено 4 000 светлинни години, ни демонстрират забавни елементи. Хъбъл е снимал Небула както във забележимият набор, по този начин и в инфрачервения, което разрешава на учените да надникнат оттатък прахта и да видят самото съставяне на звезди. Този нов взор в действителност ни оказа помощ да забележим още един път на какво е кадърен Хъбъл.

„ Това нещо (Небула) е голямо. В небето е към пет пъти по-голямо от цялостната луна, само че е прекомерно неразбираемо, с цел да се види с просто око ”, споделя астрономът от НАСА Майкъл Тейлър. „ Прилича на леке в случай че се гледа с бинокъл или дребен телескоп. Но когато се гледа през Хъбъл е извънредно красиво, наподобява на преплитащо се торнадо, или като нещо направено с влажен пясък."

Телескопът Хъбъл за първи път е изстрелян през 1990 и оттогава обикаля земята, като улавя както забележимата, по този начин инфрачервената светлина, с цел да изучи нощното небето. Може да ви се коства, че 28 години са прекалено много за един теоретичен план, само че телескопът всеки ден потвърждава себе си. Наскоро той снима най-далечната самотна звезда.

Хъбъл прави фотоси употребявайки единични дължини на вълните, които се излъчват от друг тип атоми. Учените по-късно учат и картографират тези изображения, след което подреждат изображенията по цвят, тъй че да се получат изображенията, които ние виждаме./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР