НАСА планира полет без екипаж около Луната през февруари 2022

...
НАСА планира полет без екипаж около Луната през февруари 2022
Коментари Харесай

НАСА гледа отново към Луната

НАСА възнамерява полет без екипаж към Луната през февруари 2022 година като първа крачка към изпращането на астронавти на земния спътник. В петък американската галактическа организация разгласи, че е във финалната фаза на тестване на капсулата " Орион ", която ще бъде изстреляна в орбита към Луната с ракетата притежател Space Launch System.

Тази седмица стана известно, че капсулата към този момент е прикрепена към 98-метровата ракета. Мисията " Артемис 1 " ще прокара път към предстоящ изпитателен полет с екипаж и по-сложни задачи с астронавти на и към Луната, разгласи публично организацията. До февруари ще бъдат извършени редица проби, в това число на интерфейса и информационните системи. Ако генералната подготовка се окаже сполучлива, ще бъде оповестена и дата на полета.

От първата стъпка на човек на Луната - на астронавта Нийл Армстронг, изминаха 52 години. Между 1969 и 1972 година на спътника стъпиха 12 астронавти, след което лунните задачи бяха изоставени и НАСА концентрира напъните си върху совалките и интернационалните галактически станции.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР