НАСА обяви, че приема заявления за нови попълнения в отбора

...
НАСА обяви, че приема заявления за нови попълнения в отбора
Коментари Харесай

НАСА набира следващото поколение астронавти

НАСА разгласи, че приема заявки за нови попълнения в тима на астронавтите, които един ден ще се насочат към Луната и Марс по програмата " Артемида ", оповестиха международните осведомителни организации.

" Във време, когато се готвим да изпратим американски астронавти до Международната галактическа станция със лични ракети от наша територия, и когато сме се устремили към Луната и Марс, НАСА афишира банкет за нови астронавти - " поколението " Артемида ", оповестиха от галактическото ръководство.

Понастоящем НАСА разполага с 48 настоящи астронавти. Новите кандидатури ще се одобряват от 2 до 31 март, съобщи Българска телеграфна агенция. Кандидатите би трябвало да са американски жители, да имат магистърска степен в региона на науките, технологиите, инженерството и математиката.

Заявления могат да подават и лица с здравно обучение или летци-изпитатели. Кандидатите трябват да имат най-малко две години професионален опит, а в тази ситуация с водачите - 1000 летателни часа.
Очаква се процесът на асортимент да завърши в средата на идната година, след което претендентите ще би трябвало да преминат 2-годишна подготвителна стратегия в галактическия център " Джонсън " в Хюстън, Тексас.

НАСА оповести напролет на 2019 година, че новата й стратегия за асимилиране на Луната ще носи името на богинята Артемида - сестра-близначка на Аполон, " кръстника " на задачите " Аполо ". Програмата ще протече на три стадия. На последния от тях НАСА възнамерява връщането на астронавти и изпращането на първата жена на Луната през 2024 година и отправянето им към Марс в средата на 30-те години на сегашния век. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР