Нас кога ни освобождават? Утре. Еми...значи утре ще сдаваме. Правихме

...
Коментари Харесай

Борисов направи мащабни рокади в ръководството на ГЕРБ

" Нас по кое време ни освобождават? Утре. Еми...значи на следващия ден ще сдаваме. Правихме сметка днеска, но това е ситуацията ", споделя министър председателят в оставка Бойко Борисов до момента в който прави заключителното си изявление по време на най-високият конгрес на партия ГЕРБ - Националното заседание, което се организира онлайн във вторник. Речта на Борисов беше прекратена от административния секретар на партията Цветомир Паунов, който му заяви, че президентът Румен Радев е оповестил състава на служебното държавно управление, което ще ръководи страната до провеждането на изключителните парламентарни избори на 11 юли.

За разлика от предходните конгреси на ГЕРБ този път изявлението на водача на партията беше най-после на форума. В него Борисов много безредно и комплицирано се опита да направи разбор на завършилия управнически мандат на партията и да даде упътвания на деятелите за идния ексклузивен избор.
Успехите по Борисов като неточности
За задачата Борисов избра чудноват метод като разгласи свършеното от държавното управление му, което до момента той считаше за триумфи като " груби неточности ". Първата такава съгласно него е, че " не допуснахме страната да бъде залята от незаконни мигранти и българите да видят какво е и да пострадат по този начин, както цяла Европа ". Другата " неточност " по думите му е, че държавното управление не е позволило " тоталния локдаун по време на COVID-кризата, както това са създали нашите съседи и цяла Европа ".

Сред останалите " неточности " Борисов уточни " увеличението на приходите на учители, лекари и служители на реда ". " И никой не попита от кое място намирате, Ананиев, парите ", сподели той. По мотив огромните градежи на ГЕРБ той изясни, че съзнателно е оставил пътя сред Люлин и Банкя не ремонтиран, " с цел да видят тези, които не помнят по какъв начин е изглеждала преди Южната дъга ". Борисов не пропусна да спомене и поканата за присъединение към банковия съюз. " Готови сме дружно с Хърватия да влезем. Ще е груба неточност, в случай че идващото държавно управление забави темповете ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Според Борисов обаче " въпреки всичко хората са оценили това, което са създали от ГЕРБ откакто партията е още веднъж първа политическа мощ " след последните парламентарни избори. За изключителния избор, той заръча на деятелите на ГЕРБ да са " толерантни " и " да си обират думите ". " Виждате една дума изчегъртване по какъв начин се забива в съзнанието ", сподели Борисов и добави: " Ако народът отново по този начин ни подреди, не е хубаво да сме в обстановка на последна неприязън. Това е в последна сметка политически конкурент, както бог е споделил: бит врага си. ".
Рокадите измежду заместниците на Борисов
Този конгрес ще се запомни с огромните рокади, които Борисов направи в управлението на ГЕРБ. Със постовете си на зам.-председатели на партията се разделиха кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, които обаче останаха в изпълнителната комисия като членове. Като причина Борисов уточни работата им като кметове и невъзможността им да си извършват отговорностите из страната като партийни функционери. Всъщност за промяната им Борисов загатна още след изборите, когато се възмути от гласоподавателите, че не подкрепили всеобщо ГЕРБ в двата града, макар че " било направено доста за София и Бургас ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР