Нарушения са били открити в УМБАЛ Пловдив. „Община Пловдив актува

...
Нарушения са били открити в УМБАЛ Пловдив. „Община Пловдив актува
Коментари Харесай

Здравното министерство обвини пловдивска болница в нарушения

Нарушения са били открити в УМБАЛ " Пловдив ". „ Община Пловдив актува целия парцел на болничното заведение от 89 декара като своя благосъстоятелност, макар че е държавен. 10 години другите управления на здравното заведение не подхващат дейности по този проблем, макар че има доста писма от здравното министерство ", съобщи началникът на кабинета и ръководител на Надзорния съвет на Здравната каса доцент Васил Пандов, съобщи " ".

Той разясни, че едвам в този момент при приключване на давностния период са подхванати дейности за отбрана на парцела, на който се намира и самото лечебно заведение. Нарушения са открити в още 6 здравни заведения.

Към 31 декември предходната година общите отговорности на държавните лечебни заведения за болнична помощ са в размер на 600 млн. лева, а просрочията възлизат на 113 млн. лева, съобщи здравният министър Асена Сербезова, която техен принципал.

Тя добави, че за миналите 6 месеца Инспекторатът на Министерство на здравеопазването е направил 64 инспекции, за съпоставяне за цялата 2021 година инспекциите са били 61.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР