Народното събрание задължи министъра на финансите в срок до 10

...
Народното събрание задължи министъра на финансите в срок до 10
Коментари Харесай

Парламентът задължи Горанов да даде 5-годишен отчет за приходите от хазарта

Народното заседание задължи министъра на финансите в период до 10 юли 2020 година да показа детайлна информация за броя на уредниците на хазартни игри, както и за бюджетните приходи от такси и налози от хазартния бранш за последните пет години. Решението, препоръчано от ръководещите, беше признато със 100 гласа " за ", 40 " срещу " и 9 " въздържали се ", осведоми Българска телеграфна агенция. 

От " Българска социалистическа партия за България ", които предизвикаха днешните разисквания за облагането на хазартните игри, желаеха Народното събрание да задължи министъра на финансите да показа детайлна информация какъв е приносът в бюджета на обособените лицензирани компании от хазартния бранш. От ГЕРБ обаче показаха, че това е данъчно осигурителна информация и нейното обществено обявяване е в нарушаване на закона. Така предлагането на Българска социалистическа партия беше отхвърлено с 43 гласа " за ", 92 " срещу " и 16 " въздържал се ". 

" Искаме да забележим какво са плащали тези компании. Вие ни оферирате втори чадър във вашето решение ", обърна се Румен Гечев / " Българска социалистическа партия за България " / към ГЕРБ.

Министърът на финансите Владислав Горанов заявява, че в осъществяване на днешното решение ще показа и информация дали съответните
хазартни оператори са плащали 20% такса върху комисионната или 15% върху направените залози. По думите му, това значително ще даде информацията, която от Левицата са целяли да получат. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР