Народното събрание ще заседава в първия работен ден след Великден.

...
Народното събрание ще заседава в първия работен ден след Великден.
Коментари Харесай

Депутатите решават: Ще се „хранят“ ли партиите с 1 лев на гл...

Народното заседание ще заседава в първия работен ден след Великден. В плана за седмична стратегия за през днешния ден и 7 май (петък) са включени измененията в закона за политическите партии, импортирани от " ИТН ", които плануват понижаване на годишната партийна дотация от 8 на 1 лев за автентичен глас.

В дневния ред са и предложенията в закона за изключителното състояние, импортирани от " Изправи се! Мутри, вън! ", добавката от 50 лв. към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат насилствените дейности по събиране на обществени вземания от жителите по време на пандемията.

Законопроектите влизат за непосредствено разискване по правилото за внасяне на законодателни промени всяка първа сряда на месеца, като според правилника на Народното събрание депутатите са длъжни да прегледат всъщност направените оферти. На този принцип за разискване е импортиран и законопроектът на Българска социалистическа партия за промени в Кодекса за обществено обезпечаване, в който се планува преизчисляване на старите пенсии от 1 юли тази година.

В дневния ред са включени и два плана на решения. Единият, за основаване на краткотрайна комисия за определяне на законността на градежите и обектите на територията на Лесопарк " Росенец ", импортиран от " Демократична България ". Другият е на Българска социалистическа партия и е за възлагане на Министерски съвет да обезпечи достъп на българските жители до съветската ваксина против Covid-19 " Спутник V ".

За петъчното пленарно съвещание като точка първа е планувано чуване на управлението на Комисията за енергийно и водно контролиране за новите цени на тока, парното и водата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР