Народното събрание прие на първо четене без разисквания промените е

...
Народното събрание прие на първо четене без разисквания промените е
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите приеха промени в Закона за патентите

Народното заседание одобри на първо четене без разисквания измененията е Закон за патентите и регистрацията на потребните модели, с който се цели повишение качеството на административното обслужване в региона на регистрацията на патентите, потребните модели и документите за спомагателна протекция.
Прецезират се разпореждания, свързани с регистрацията на патенти в чужбина, по-специално в Европа.
В законопроекта се основава нова глава " Представители по индустриална благосъстоятелност ", в която се регламентира активността по посланичество по индустриална благосъстоятелност, обособени правила по регистриране на тези лица, сдружения или съдружия в регистрите, издаване на уверение, прекъсването и прекратяването на активността, отписването от регистъра и обезсилването на издаденото уверение.
Предвидени са и учредения за отписване от Регистъра на сдруженията и съдружията на представителите по индустриална благосъстоятелност и е въведен механизъм за отбрана ползите на потребителите на услугите, предоставяни от юристи и представители по индустриална благосъстоятелност, предава 24 часа.
Предложено е и да се вкара наложителна застраховка " професионална отговорност " за тези лица, която да подсигурява покриване на отговорността за вредите, в резултат на непозволени дейности. Предвидено е минималната застрахователна сума за едно застрахователно покритие да бъде 20 хиляди лева и 60 хиляди лева за всички застрахователни събития за периода на застраховката.
Пред Патентното ведомство могат да реализират посланичество и юристи, придобили право да правят активност по реда на Закона за адвокатурата. Лица, които не са открити в страната или в друга страна, членка на Европейски Съюз, или в държава-страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или в Конфедерация Швейцария, да правят дейности пред Патентното ведомство единствено посредством юрист или посредством представител по индустриална благосъстоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР