Народното събрание прие Доклад за дейността на Временната комисия за

...
Народното събрание прие Доклад за дейността на Временната комисия за
Коментари Харесай

НС прие Доклад за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председа

Народното заседание одобри Доклад за активността на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председател Кирил Петков и план на решение по отчета.

Докладът на краткотрайната комисия да бъде изпратен на Министерство на вътрешните работи, на Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и на Министерския съвет (МС) за запознаване и предприемане на дейности в границите на компетенциите им, реши Народното събрание.

Народното събрание изслуша вицепремиера и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка със случаите на присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в трафика на мигранти през територията България и случаите на битова престъпност. Искането за чуване беше импортирано от Иван Ченчев и група народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “.

Пред народните представители министърът на вътрешните работи означи, че от януари до ноември 2022 година, съпоставено със същия интервал на миналата година, престъпността като цяло е повишена с 2,2 %. В същото време разкриваемостта за същия интервал се е повишила с 2,9 на 100, посочи той и добави, че главният дял за повишаване на закононарушенията е свързан с шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. По мое мнение, а и по мнение на специалистите в Министерство на вътрешните работи, закононарушенията, свързани с шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, не се дължат на увеличение броя на тези действия, а на увеличение на дейностите по ограниченията на тяхната разкриваемост, изясни вицепремиерът Иван Демерджиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР