Народният театър закри сезона с Виновният“ – хитът на Юрий

...
Народният театър закри сезона с Виновният“ – хитът на Юрий
Коментари Харесай

Народният закри сезона с хит, агнета и танци

Народният спектакъл закри сезона с „ Виновният “ – шлагерът на Юрий Дачев по творбата на Димитър Димов получи бурни аплодисменти в Рибарица, където се случи последното зрелище преди ваканцията на академичната натрупа. Звездите от спектакъла се развихриха в локалното прелестно реновирано читалище, а след аплаузите всички го удариха на танци в спа оазиса „ Света Екатерина “. Сред публиката бяха заместител министърът на културата Румен Димитров, кметовете на Рибарица и Тетевен. Шефът на Народния Мариус Донкин предвождаше внушителна група от актьори и хора от техническите служби. Печени агнета бяха основната атракция на разточителните софри. Първият ни спектакъл регистрира 600 представления, над  150 000 фенове за 2018/2019, 12 министър председатели, 26 номинации за „ Икар “ и „ Аскеер “ и 11 статуетки, 57 заглавия в репертоара.

Сезон 2019/2020 започва с гастрол на хитовата режисура „ Моята скъпа лейди “ – първо на „ Аполония “, а след това и в Париж. Пръв посетител сред режисьорите е световноизвестният словенец Йерней Лоренци, който ще направи „ Орфей “. С премиерната режисура Народният ще гостува в Хърватска на 24 май по време на председателството на страната на Европейски Съюз.  „ Орфей “ е театър за любовта и хубостта, които се раждат и живеят на този барутен погреб – Балканите.  След словенеца на огромна сцена ще работи Иван Пантелеев, чиито „ Neoдачници “ обират призове и аплодисменти. За 170 години от рождението на патрона Юрий Дачев прави пиеса по романа „ Нова земя “, който слага Вазов „ на нож “ със съвременниците му. „ Това е текст, който към момента не сме допрочели, макар че живеем в него “, разяснява Мирела Иванова. Мариус Донкин добавя: „ Емблематичен разказ, който ни кара да се запитаме дали хора като Вазов са гениални, провиждайки нещата, или ние не сме създали и крачка напред? “. Две огромни изложения ще има във фоайето на Първи балкон и в градинката пред театъра, четения на Вазови произведения на Сцена „ Апостол Карамитев “, снимане на документален филм и основаване на национална премия за нравствен принос, която ще се присъжда всяка година от Народния спектакъл. Всички събития ще бъдат обединени под мотото „ Необозримостта Вазов “. Предстоят и годишнините от рождението на режисьорите Кръстьо Мирски, Николай Осипович Масалитинов, Крикор Азарян. В план е и концепцията за основаване на четвърта сцена в постройката на ателиетата на улица „ Кирил и Методий “, която ще бъде пространство за различен спектакъл. Тя ще разполага с към 50 места.

Няколко са министър председателите до края на годината в Народния. На 26, 27 и 28 септември е „ Колкото – толкоз “ от Недялко Йорданов на камерна сцена. На 28 септември и 2 октомври на огромна сцена е „ Хубава риба “ от Марк Рейланс и Луис Дженкинс – с Марин Янев, Стефан Мавродиев и Стоян Алексиев. Следват „ Приятна жена в неприятна компания “ от Андре Русен, „ Плач на ангел “ от Стефан Цанев и „ Орфей “ на Йерней Лоренци през декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР