Народните представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС запазиха пълно мълчание

...
Народните представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС запазиха пълно мълчание
Коментари Харесай

Нито дума от ГЕРБ за поискания имунитет на Борисов

Народните представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС резервираха цялостно безмълвие вечерта след новината, че Софийската градска прокуратура е предложила на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против Б.Б. - някогашен министър – ръководител и народен представител в 49-то Народно заседание.

Според прессъобщението на прокуратурата то е направено по отношение на досъдебно произвеждане, известно в медиите като " Барселонагейт ", по което са събрани доказателства по смисъла на член 219 Наказателно-процесуален кодекс за осъществено закононарушение по член 253 Наказателен кодекс от националния представител/пране на пари/.

Проверка на " Фокус " откри, че депутатите от най-голямата парламентарно показана партия се въздържат изцяло от коментар по тематиката за поискания имунитет на Борисов и часове, откакто новината гръмна по медиите малко след 19:30 във вторник вечерта.

В предходните дни и макар напрегната политическа конюнктура, знакови лица от редиците ГЕРБ разясниха развоя събитията от деня в обществените мрежи: едни по-лаконично и многозначително, други - и по-конкретно, обосновавайки претекстовете си " за " или " срещу " продължение на договарянията за държавно управление.

Тази вечер от пресслужбата на ГЕРБ също избраха да не разясняват настояването на СГП за събаряне на имунитета на Борисов.

Преди пет дни народните представители от ГЕРБ-СДС напуснаха пленарна зала и съвещанието на Народното събрание остана без кворум. Тогава те се събраха да изразят взаимност с водача си, когато бе свикан за два разпита от прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР