Народните представители одобриха предложението на Десислава Атанасова и група народни

...
Народните представители одобриха предложението на Десислава Атанасова и група народни
Коментари Харесай

Депутатите създадоха комисия по казуса Nexo, председател е Даниел Митов

Народните представители утвърдиха предлагането на Десислава Атанасова и група народни представители за основаване на Временна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на активността на NEXO и обвързваните с нея компании, по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии в България. Предложението беше признато единомислещо с 190 гласа " за ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

След дълъг спор депутатите сътвориха комисията и одобриха тя да се състои от 14 народни представители - по двама от всяка парламентарна група.

За ръководител на Временната комисия за проблема Nexo беше определен Даниел Митов от ГЕРБ. Десислава Трифонова от ГЕРБ беше определена за член на комисията. От " Продължаваме промяната " членове ще бъдат Асен Василев и Рена Стефанова, от Движение за права и свободи - Йордан Цонев и Петър Чобанов, от Възраждане - Златан Златанов и Ивайло Чорбов, от Българска социалистическа партия - Иван Ченчев и Илиян Йончев, от Демократична България - Божидар Божанов и Надежда Йорданова и от Български напредък - Лилия Недева и Гален Монев.

Преди гласуването водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ направи процедурно предложение за редакция в заглавието на законопроекта и предложи следното заглавие: " Проект на решение за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на активността на NEXO и Nexo Капитал и обвързваните с тях лица - физически и юридически, по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически в България от Nexo и Nexo Kапитал и обвързваните с тях компании. ". Предложението му беше признато с 149 гласа " за ". Основната смяна след неговото предложение беше да се вкара " Nexo Капитал ".

Имаше и предложение от страна на " Продължаваме промяната " да се прегледа финансирането на всички партии за парламентарните избори през 2022 година, само че то не беше признато нито на първо гласоподаване, нито на последвалото прегласуване.

Независимият народен представител Явор Божанков пък сподели, че комисията няма да свърши нищо друго с изключение на да послужи за поредна подигравка. " Всички ще изгубят от тази ужасна измама. ", безапелационен е той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР