Народните представители одобриха на първо гласуване промените в Закона за

...
Народните представители одобриха на първо гласуване промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът подкрепи идеята на ВМРО за общественополезен труд за нарушители

Народните представители утвърдиха на първо гласоподаване измененията в Закона за административните нарушавания и санкции, импортирани от заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на ПГ „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов. С тях се плануват нови санкции – полагане на безплатен труд в интерес на обществото и при нарушение на публичния ред – задържане в териториалните структури на Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

"В сегашния закон съществуват ограничения, които към този момент са анахронизъм, да вземем за пример порицанието. Не мога да си показва по какъв начин такава мярка ще бъде приложена за лицето Асан, което краде дърва и би трябвало да бъде порицано. Та това ще провокира всеобщо забавление! Друго ще е, в случай че нарушителят постави 200 часа публично потребен труд, вместо да му бъде наложена санкция, която в никакъв случай няма да заплати, съобщи Искрен Веселинов и добави, че по-строгите санкции, които се оферират, са извънредно нужни към сегашния миг ", съобщи Веселинов.

Той е безапелационен, че те ще те имат дисциплиниращ резултат, изключително при повторни нарушавания.

"Предложенията са част от нашата Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския етнос, показани са след обширни публични полемики. Знаем, че са нужни цялостни промени в наказателните политики и работим в тази посока, само че не би трябвало да се чака и тези промени да бъдат отлагани ", съобщи Веселинов.

"Не е значима процедурата, а задачата. Трябва да одобряваме закони, които са в интерес на обществото ", считат още народните представители от Вътрешна македонска революционна организация.

В изявлението си от парламентарната естрада позицията отбрани и депутатът Александър Сиди, който разгласи, че не може да се чака 30 години, с цел да стартира да се случва някаква правдивост в обществото.

Наказателните ограничения, препоръчани от Вътрешна македонска революционна организация, ще бъдат прилагани след решение на съда. В момента сходна мярка съществува като част от пробацията, в този момент тя ще се трансформира в административна мярка във връзка с кражбите на дърва, на ток и други, които попадат в Наказателния кодекс.

Според гласуваните промени наказванията за едно нарушаване могат да са сред 40 и 200 часа годишно потребен труд, като съдът ще реши по кое време да се поставя, в случай че провинилият се е публично ангажиран човек. Ако обаче нарушителите не отидат да положат труд непринудено, това ще е съображение за задържане в териториалните структури на Министерство на вътрешните работи, гласят още признатите на първо четене текстове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР