Народът, политиците и вие, журналистите, бяхте излъгани от хора, които

...
Народът, политиците и вие, журналистите, бяхте излъгани от хора, които
Коментари Харесай

Витанов с четири варианта за развитието на COVID- кризата

" Народът, политиците и вие, публицистите, бяхте излъгани от хора, които твърдяха, че този ковид е безвреден, не е толкоз рисков. Ето, загубихме 20 000 души – това е повече от половината ни войска, все едно, че сме изгубили война. Когато загубиш война, разследваш аргументите ". Това съобщи математикът на Националния действен щаб (НОЩ) проф. Николай Витанов.
Според Витанов, от пролетта на предходната година е било натрапвано на 25% от хората в България, че вирусът не е толкоз рисков и поради държанието на тези 25% във връзка с болестта в този момент приказваме за 20 000 умряли.
На въпрос на bTV кои са тези, които са заблуждавали, Витанов по този начин и не даде съответни имена, само че прикани да има същински разбор и изводи какво е станало, с цел да няма повтаряне.
Към днешна дата, репродуктивното число на болестта е 0.93, т.е. леко стесняване на болестта, продължи Витанов.
Според него, София-град и Пловдив към момента не са във лилав цвят и това държи България на повърхността. Като неподходящи фактори за болестта се чака въздействието на присъственото образование и на връщането на хората по офисите.
Проф. Витанов видя няколко разновидността за развиване на пандемията, като най-лошото е да минем непосредствено във втори пик на болестта, без да има спад след септемврийския пик.
Професорът сподели и, че ще си проличи какъв брой сме умни точно в тази фаза – дали ще допуснем вторият пик да е по-висок от първия, какъв брой дълго време ще удържим преди ново качване на случаите.
Ако пуснем незабавно втори пик, значи българите не сме доста умни, заключи проф. Витанов. Във всички случаи обаче математикът приказва за втори пик през октомври.
" Аз съм най-заплашваният човек в България. От този миг спирам да разясня всевъзможни цифри, като се изключи базовото репродуктивно число. Числата ще ви ги кажат уважаемите злобари – те са доста способени, да заповядат ", сподели проф. Витанов. Той съобщи, че не е подавал сигнали за закани, само че в случай че способените органи желали, да отворят някой конгрес и да броят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР