Нарисувана от Амедео Модиляни картина, изобразяваща легнало голо женско тяло,

...
Нарисувана от Амедео Модиляни картина, изобразяваща легнало голо женско тяло,
Коментари Харесай

Картина на Модиляни с рекордна продажна цена

Нарисувана от Амедео Модиляни картина, изобразяваща легнало голо женско тяло, ще бъде изложена на търг в Ню Йорк на 14 май, като за нея е допустимо да бъдат платени рекордните 150 милиона $, оповести аукционна къща " Сотбис ", представена от Ройтерс.

" Легнало голо тяло (на лявата си страна) " изобразява женска фигура, легнала върху бял чаршаф. Погледът й е ориентиран непосредствено към наблюдаващите картината.

Платното е нарисувано през 1917 година, малко преди гибелта на Модиляни на 35-годишна възраст. Смята се, че изобразената жена е професионален модел. Това е картината с най-големи размери в творчеството на Модиляни. Тя е разказана и като най-амбициозната му творба.

" Модиляни основава нова вариация на голото тяло за модерните времена - съобщи Саймън Шоу от отдела за импресионизъм и съвременно изкуство в " Сотбис ". - Обикновено има отдалеченост сред наблюдаващия голото тяло и метода, по който то е изобразено. В случая Модиляни ги слага на едно равнище. Ако фокусирате вниманието си върху погледа на дамата, ще си дадете сметка, че тя е уверена в своята половост, а това е нещо ново. "

Избирайки да оповести в Хонконг вестта за търга, тръжната къща се надява да притегли това, което Шоу назовава възходящо търсене от азиатски колекционери, в това число от Китай, Сингапур и Индонезия.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР