narica.bgЗаместник-командирът по летателна подготовка от транспортната авиогрупа на Враждебна Лазарин

...
narica.bgЗаместник-командирът по летателна подготовка от транспортната авиогрупа на Враждебна Лазарин
Коментари Харесай

Роднини на загиналите пилоти: България загуби двама спасители

narica.bg

Заместник-командирът по летателна подготовка от транспортната авиогрупа на " Враждебна " Лазарин Лазаров, който е прочут на водача на вертолет Пламен Пантилеев още от 90-те години на предишния век, показа че двамата починали военни са били доста положителни хора и прелестни експерти. " Да си човек на днешно време е най-важното. Те ще останат вечно в нашите души и сърца ". Той добави, че след трагичния случай няма по какъв начин да няма някакъв боязън измежду сътрудниците, само че се надява те да го преодолеят и метафизичен заключи: " Има ли боязън, не се качвайте в самолета... И сега, както и сътрудниците с вертолетите, сме в подготвеност да помогнем на хората и да си осъществим дълга 24 часа в денонощието. Въпреки станалото, Лазаров няма персонални терзания за техническата сигурност на техниката, която сега се употребява.

" Гордея се с него, споделят че е техническа неточност. Каквото вие съобщавате по медиите, това и аз знам ", сподели след погребението Димитър Минчев, вуйчото на майор Стоян Неделчев. Пред " Марица " той показа, че е нужна предварителна защита, с цел да не се позволяват сходни нещастия, само че сходни случаи " никой не може да планува ".



" Съдба - това беше неговият живот, неговата фантазия! Той направи по този начин, че да сме с високо вдигнати глави и да се усещаме горди, че е част от нас. Той ще продължава да бъде част от нас. Той е аз, аз съм той... Той беше почтен, виновен и грижовен, сега тъгува, че се разделя с нас. Обичаше живота, само че не му остана време да свърши това, за което беше на тази Земя. Загубата е голяма, само че макар тъгата, макар болката, аз съм горда с моя брат, тъй като това беше неговото предопределение ", показа за майор Стоян Неделчев сестра му Веселина Димова.

" С предопределение пристигна на този свят и с предопределение си отиде! Дойде като елементарен човек и си отпътува от нас като воин на България. Мисля, че цяла България ще тъгува. Защото той не беше единствено водач. Той беше Спасител на България! Участвал е в задачи за избавяне, в пожари, в наводнения, в екстрени обстановки. Но тъкмо двете секунди, които разделиха брат ми от живота, дефинираха загубата на цяла България. България загуби двама спасители! Капитан Стоян Неделчев и капитан Пламен Пантилеев! Рамо до рамо до последния си полет, до последната прегръдка, за които повече няма да им трябват стоманени крила... Те си имат благ крила! Най-парадоксалното е, че последният полет, в който те починаха, се назовава " полет за избавяне " Те изпълняваха упражнение, с което да затвърдят своите познания при задачи за избавяне... В тази задача те починаха! ", сподели Димова.

Тих, безусловно мирен човек, на никого нищо неприятно не е споделил, на мравката път правеше, показа за Стоян Неделчев неговият племенник Димитър Димов. " И най-интересното е, че нито един зъб не беше го болял през целия му живот... Пазеше се оптимално за всяко нещо - да бъде добре, децата му да са добре, нищо неприятно не съм видял от него... Неговата фантазия беше да лети, и той полетя вечно към небето "...
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР