Нарастващата популярност на смартчасовниците и бързото проникване на този тип

...
Нарастващата популярност на смартчасовниците и бързото проникване на този тип
Коментари Харесай

Пазарът на носима електроника ще расте с двуцифрен темп, смята IDC




Нарастващата известност на смартчасовниците и бързото навлизане на този вид електроника за носене на разрастващите се пазари ще обезпечи 11 на 100 растеж на доставените устройства за интервала 2018-2022 година, предвижда IDC.

Анализаторите чакат, че броят на доставените устройства ще скочи от 125,3 милиона през 2018 година до 189,9 милиона в края на прогнозния 5-годишен интервал. Продажбите през тази година ще отбележат „ едвам “ 8,5% растеж по отношение на 2017 година

Според Житеш Убрани, старши анализатор в IDC, базовите модели устройства за носене (включително фитнес тракери) и смарт гривни ще имат съвсем еднакъв пазарен дял през 2022 година

„ Проникването на носимата смарт електроника се случва бързо освен в развитите страни, а на редица разрастващи се пазари в Азия и Тихоокеанския район “, споделя той.

По отношение на операционните системи

Apple WatchOS остава водеща, само че нейният пазарен дял ще намалее до 35,8% (тази година е 44,4%), притискана от другите платформи. На второ място ще е Android, с 22,4% дял.

Android ще бъде доста по-популярна от платформата WearOS на Гугъл, фокусирана върху носимата електроника, защото Android предлага на доставчиците късмет да персонализират и диференцират устройствата си, в това число в Китай, където услугите на Гугъл са неразрешени. WearOS ще „ окупира “ третото място с пазарен дял 19,8 на 100, а от ден на ден производители ще оферират артикули с усъвършенствана функционалност.

Останалата част от пазара се пада на платформи като Samsung, Fitbit и Garmin, които разчитат на свои лични технологии.



Типове устройства

Продажбите на умни часовници ще доближат 120,2 млн. броя през 2022 година, растейки по-бързо от целия пазар – средногодишният ритъм ще е 13.3 на 100, настояват от IDC. Освен умни часовници, ще се продават и огромни количества от така наречен хибридни часовници и модели за деца, само че при тях растежът ще е съвсем неосезаем.

Подобна е прогнозата и за умните гривни, които ще порастват „ тихомълком “ с едвам 0,3% годишно. Техният дял обаче ще е 24,7 на 100 през 2022 година, когато ще бъдат купени общо над 47 милиона броя, най-вече от консуматори, които за първи път купуват носима електроника или търсят по-евтина опция на скъпите смарт часовници.

Делът на умните слушалки ще доближи 6,8% през 2022 година, до момента в който през 2018 година техният дял е под 2%. Подобрените им позиции ще се дължат на премахването на извода за слушалки в множеството смарт телефони. Доставчиците към този момент прибавят биометрично следене към сходни устройства, което също подкрепя растежа на продажбите им, прибавят от IDC.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР