Нарастваща популярност на фаблетите и бързо намаляване на продажбите на

...
Нарастваща популярност на фаблетите и бързо намаляване на продажбите на
Коментари Харесай

Малките смартфони отпадат от пазара

Нарастваща известност на фаблетите и бързо понижаване на продажбите на дребни смарт телефони се следят като трендове на мобилния пазар, написа корейското издание Yonhap, базирайки се на данни на IDC.

Световните продажби на смарт телефони с диагонал на екрана 4 инча и по-малък ще паднат до 5,4 млн. броя тази година, спрямо 18,8 млн. през 2016 и 86,1 млн. през 2015 година Към края на десетилетието делът на дребните смарт телефони ще бъде нищожен.

Потребителите все по-често избират огромни смарт телефони, защото те са комфортни за игри и гледане на видео. Тази година продажбите на устройства с екрани от 5 до 5,5 инча ще доближат 593 млн. броя, по отношение на 447 млн. през 2015. Прогнозата за 2021 година сочи, че продажбите на такива смарт телефони ще възлязат на 731 млн. броя, а категорията устройства с диагонал от 5,5 до 6 инча ще доближи 749 млн. броя.

Стив Джобс споделяше, че телефонът би трябвало да е дребен и да се побира на дланта, заради което Apple дълго време оферираше единствено 3,5-инчов iPhone. Сега обаче в асортимента на компанията има значително фаблети. Други производители, включително Samsung, LG и Huawei, оферират единствено смарт телефони с огромни екрани – от 5 инча нагоре.

Според пазарните наблюдаващи, концепцията за смарт телефоните се движи праволинейно в посока на огромните екрани, като тази наклонност беше заложена от Samsung с линията Galaxy Note. Смартфоните Galaxy S8 и Galaxy S8+ имат надлежно 5,8- и 6,2-инчови екрани. Популярността на фаблетите се изяснява и с това, че те са по едно и също време и телефон, и таблет и са комфортни за гледане на видео.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР