Нарастването на броя на новите разновидности на завладя цяла Европа.

...
Нарастването на броя на новите разновидности на завладя цяла Европа.
Коментари Харесай

Европа е в лапите на новите варианти на коронавируса

Нарастването на броя на новите разновидности на завладя цяла Европа. Наред с английския вариант, разновидностите, открити за първи път в Южна Африка и Бразилия, се популяризират интензивно в Стария свят. Световната здравна организация (СЗО) заяви, че има един милион нови случая на COVID-19 в Европа, което е с девет % повече от миналата седмица след шестседмичен спад на новите инфекции. Експертите на СЗО предизвестиха, че английският вариант се популяризира с 50 % по-бързо от вируса, преобладаващ в света през 2020 година Учените стигнаха до заключението, че английската версия е и по-опасна, написа в своя публикация изданието „ Российская газета “, показана от организация Фокус.
Британски вариант завладя Стария свят
 Наближаваме сериозно равнище на инфектираните Наближаваме сериозно равнище на инфектираните
Експертите в битката с ковид зорко наблюдават по кое време клъстерното разпространяване на COVID-19 преминава в дифузно. Данните сочат,...
Вариантът, открит за първи път в Албиона, бързо се популяризира в 27 европейски страни и господства в най-малко 10 страни: в самата Англия, както и в Дания, Италия, Ирландия, Германия, Франция, Холандия, Израел, Испания и Португалия, оповестява Associated Press.
В Ломбардия, където се следи пролетен скок на инфекциите, отделенията за интензивно лекуване още веднъж са претъпкани, като повече от две трети от новите позитивни проби се дължат на английския вариант, оповестиха здравните чиновници. След въвеждането на модифициран режим на изолираност в две провинции и към 50 града, губернаторът на Ломбардия разгласи стягане на рестриктивните мерки и затваряне на класните стаи за всички възрасти. Според ръководителя на провинциалната здравна система заболеваемостта единствено в учебните заведения в Милано е повишена с 33 % за една седмица.
Ситуацията е сериозна в Чешката република, където тази седмица рекорден брой пациенти с COVID-19 бяха признати в болница: съвсем 8 500. Отделенията за интензивно лекуване са пренаселени и Прага изиска от немските управляващи да одобряват част от пациентите. Полша отваря краткотрайни лечебни заведения и вкарва частична изолираност, защото разновидността от Обединеното кралство е нараснал с 10 % инфекциите през февруари и с 25 % тази седмица.
В Обединеното кралство появяването на по-заразен вид докара до внезапно повишаване на броя на случаите през декември и провокира национална изолираност през януари. Оттогава честотата спадна от към 60 000 случая дневно при започване на януари до към 7 000 в този момент. Британското държавно управление обаче съобщи, че ще бъде внимателно във връзка с проектите за облекчение на изолацията. Процесът ще стартира в понеделник с отварянето на учебните заведения, макар обстоятелството, че процентите на зараза са най-високи измежду децата на възраст сред 13 и 17 години. На Даунинг Стрийт са уверени, че здравните чиновниците ще наблюдават деликатно дали връщането в класните стаи ще докара до внезапно повишаване на инфекциите.
Във Англия повече от един милион души са получили и двете дози от коронавирусната ваксина, до момента в който близо 21,8 милиона души са получили една доза, съгласно Guardian. Според пътната карта на премиера Борис Джонсън, втората част от първата фаза на премахването на рестриктивните мерки, която ще разреши събиране навън за групи до шест души или две фамилии, би трябвало да стартира на 29 март. Магазините могат да отворят до 12 април и всички ограничавания могат да бъдат отстранени до 21 юни.
 Промяна в разпоредбите за пътуващите от Англия Промяна в разпоредбите за пътуващите от Англия
От понеделник, 08.03.21 година, всички отпътуващи от територията на Англия са длъжни да попълнят нов формуляр/декларация, в който се посочв...
Броят на доказаните случаи на в Германия се е нараснал с 8 103 до 2 500 182, демонстрират данни на Института по инфекциозни заболявания „ Робърт Кох “. Броят на жертвите в събота се е нараснал с 96 до 71 900.
Ница е в цялостен локдаун през уикенда
Понастоящем английският вид господства във Франция, принуждавайки управляващите да блокират за уикенда световноизвестния курорт Ница на Френската Ривиера, северното пристанище Дюнкерк и Па дьо Кале. От друга страна, разновидността, открит за първи път в Южна Африка, е най-разпространен във френския район Мозел, който граничи с Германия и Люксембург. Той съставлява 55 % от циркулиращия там вирус.
Австрийският министър на опазването на здравето съобщи в събота, че английският вид в този момент господства в страната му. В същото време южноафриканският вид се популяризира бързо в региона на Австрия, който се простира от Италия до Германия, а австрийските управляващи оповестиха проекти да имунизират множеството от 84 000 поданици на региона, с цел да лимитират разпространяването му. Австрия също по този начин изисква водачите по автомагистрала Бренер, главен маршрут север-юг, да бъдат тествани за COVID-19.
Междувременно, съгласно AFP, в събота хиляди хора са излезли на митинг във Виена против рестриктивните мерки поради ковид, а няколко души бяха задържани за нарушение на публичния ред и разпоредбите за изолираност. Много от протестиращите не носеха маски и не съблюдаваха обществено разграничаване, до момента в който вървяха през центъра на австрийската столица до парка, където крайнодясната Партия на свободата свика протест. През февруари Австрия облекчи последните ограничавания и отвори още веднъж учебни заведения, магазини и музеи. Но стачкуващите се опълчиха на продължаващите ограничавания, в това число затварянето на заведения за хранене и кафенета, и тестванията, които учениците би трябвало да вършат, с цел да участват в учебно заведение.
 Карантина за българите, влизащи в Румъния Карантина за българите, влизащи в Румъния
От довечера, 06.03.21 година - 21:00 ч. при влизане в Румъния ще бъдат в действие ограничаващи ограничения, защото България е включена в лист...
Вирус пристигна в Европа и от Африка
Вирусът, който се появи за първи път в Южна Африка, в този момент участва в 26 европейски страни, което поражда изключително безпокойствие измежду учените по отношение на подозренията, че сегашните не са задоволително ефикасни против него. Бразилският вид, който съгласно специалистите е най-вероятно да болести още веднъж хората, е открит в 15 европейски страни. СЗО и нейните сътрудници също работят за усилване на генетичното наблюдаване, належащо за следене на разновидностите на целия континент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР