Напуснахме парламента поради три причини. Първата – в онази нощ,

...
Напуснахме парламента поради три причини. Първата – в онази нощ,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Държавата се срива, предсрочните избори са задължителни

Напуснахме Народното събрание заради три аргументи. Първата – в онази нощ, когато се гласоподава Изборния кодекс, ръководещото болшинство наруши законите на България и това е законът за машинното гласоподаване, правото да се апелират изборните резултати и дивия пазарлък по стаите на комисиите. Всичко това беше брилянтен модел на задкулисието. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в студиото на "Панорама " по Българска национална телевизия.

,,Господин Цветанов споделя, че би трябвало да се чуват причините на другите, по този начин ли? Ами имаше 16 часа причини от опозицията! Големият въпрос стои над партийните ползи. Ние желаеме господство на закона, възобновяване на гражданските права на хората и водене на транспарантна политика'', уточни водачът на социалистите.

,,Единственото, което желаеме, е да има почтени избори и всеки да гласоподава свободно. Не агитираме да се гласоподава за Българска социалистическа партия, а да се гласоподава свободно. Затова и нашата последна цел е да се възвърне върховенството на закона. Предсрочните избори не могат да бъдат цел, а средство за реализиране на цел. Разбира се, предварителните избори са наложителни, тъй като от Движение за права и свободи са прави – страната се срутва. Такава е диагнозата на заболяването. Но ние няма да подкрепим предлагането на Движение за права и свободи за сформиране на програмен кабинет, тъй като е безусловно недопустимо за нас. Това още веднъж е разпределение на властта в ущърб на народа и тогава точно народът ще стане същинската опозиция'', разяснява още Корнелия Нинова.

,,Позицията на Българска социалистическа партия по отношение на Венецуела е такава, каквато е и на Организация на обединените нации, а точно невмешателство в политическите каузи на непозната държава'', добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР