Напускащият капитан на Рома Даниеле Де Роси съумя да завърши

...
Напускащият капитан на Рома Даниеле Де Роси съумя да завърши
Коментари Харесай

Бивш вълк без малко да съсипе сбогуването с Де Роси

Напускащият капитан на Рома Даниеле Де Роси съумя да приключи своя 19-годишен престой в клуба с победа. В последния кръг на Серия А за сезон 2018/2019 „ джалоросите” и „ Олимпико” изпратиха заслужилия 35-годишен италианец с 2:1 над Парма.

Както можеше да се чака, последователите на „ римските вълци” бяха подготвили голям брой специфични хореографии и плакати, с които да почетат раздялата с Де Роси, чийто дебют в първия отбор стана факт през 2001 година. Още по време на загрявката почитателите пееха с цялостни гърла, а когато Де Роси пое да се прибере към съблекалните след нейния край беше отрупан от трибуните с клубни шалчета.

Още по тематиката:

Свръхестествен капитан прати Интер в Шампионската лига

"Бергамаските " сътвориха история, за Милан остана Лига Европа

Алегри си потегли от Ювентус с проваляне

Торино приключи сезона със жанр, нов провал за Лацио

Прощалният ваучър насмалко да бъде засенчен от миналия преди време през Рома нападател Жервиньо. Котдивоарецът сложи под въпрос победния свършек на спорната акция, но въпреки всичко Диего Пероти с още по-късен гол реализира мечтания сюжет за финалния мач на Де Роси. По същия метод – с трагична победа 3:2 над Дженоа – 2 сезона по-рано беше изпратена друга клубна икона в лицето на Франческо Тоти.

Освен всичко друго постигането на триумф оставяше Рома с минимални шансове по отношение на топ 4, само че те се нуждаеха от същинско знамение, с цел да стане то факт. Аталанта и Интер реализираха победи в своите финални мачове, само че това беше без значение поради обстоятелството, че главното бе да се устрои почтено прощаване с Де Роси.

Рома имаше блестящо изразено игрово предимство през първата част. В 21-ата минута Хавиер Пасторе като по знамение не означи след грациозен дрибъл сред двама съперникови играчи и изстрел, който беше отразен от вратаря Пиерлуиджи Фратали. Три минути по-късно пристигна отговорът на Парма, когато Жервиньо беше оставен изцяло самичък в наказателното поле. Котдивоарецът засече топката на метри пред голлинията и другият пазач Антонио Миранте се появи на висота.

В 35-ата минута разумното се случи и Рома откри резултата. Пероти опита пробив отляво по офанзивата, а отбитата топка отиде към Александър Коларов, който от аутлинията опита с глава да я прати към вратарското поле. Последва недобро изчистване, тъй като Лоренцо Пелегрини овладя пред границата на пеналта и нанесе мощен шут с десния крайник. Рикошет в тялото на бранител тотално заблуди вратаря – 1:0.

След почивката Диего Пероти и Един Джеко изпуснаха своите благоприятни условия, само че като цяло и двата тима като че ли оставиха усещането, че повече чакат сбогуването с Де Роси. То стана факт в 82-ата минута, когато ветеранът напусна игра за сметка на Ченгиз Юндер. Мигът беше толкоз прочувствен, че даже краткотрайният ментор на Рома Клаудио Раниери не съумя да сдържи сълзите си. Много е евентуално и за експерта това да се окаже финален мач при втория му престой отпред, а той се разчувства, когато почитателите издигнаха афиш, посредством който засвидетелстваха своята признателност, че Раниери е подкрепил тима в „ момент на нужда”.

Жервиньо единствено четири минути по-късно леко скапе настроението по трибуните след чудесния извеждащ пас на Хосе Мачин. Някогашният състезател на Арсенал и Рома технично плъзна топката около плонжа на Миранте, с цел да я прати в долния ляв ъгъл – 1:1.

Доста символно в 89-ата минута точно заменилият Де Роси Ченгиз Юндер даде асистенцията за победния гол. Турчинът получи топката на крайник отдясно в наказателното поле. Първият му опит за центриране по земя беше кръстосан, а топката избяга към аутлинията, което принуди крилото да я вдигне към далечната греда. Там Пероти беше изпуснат и с глава доста елементарно осъществя за крайното 2:1.

Рома финишира сезона на 6-о място с 66 точки, на две зад петия Милан и на три зад взелите последни две квоти за Шампионската лига отбори на Интер и Аталанта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР