Напускането на работа е свързано с тревоги. Напускането на работа,

...
Напускането на работа е свързано с тревоги. Напускането на работа,
Коментари Харесай

Как да напуснете работа и да обиколите света

Напускането на работа е обвързвано с паники. Напускането на работа, с цел да пътешествате из целия свят - това към този момент си е същински мотив за паники. Тогава ще знам: въпрос на седмици е моят брачен партньор и аз да напуснем дома си, с цел да пътуваме из източна Азия в продължение на 3 месеца, разкзва Джулиън Крамър.

За да се реализира това премеждие, той ще напусне работа, а аз ще се безпокоя. Тревожните мисли са толкоз доста, че безусловно ще проваля пътуването ни, спомня си още тя.

Но имам чувството, че не съм единственият странник, който се тревожи по отношение на работата си, споделя Крамър.

(За тези от вас, които са любопитни за какво брачният партньор ми би трябвало да напусне работа, с цел да се впусне в странствуване, а аз не – аз съм публицист на свободна процедура – мога да пътувам и да работя по едно и също време. С моите доходи и една година спестявания разполагаме с съответен бюджет за пътешестване. Планът ни е изпълним. Това, че можем да си го позволим финансово обаче, не ме стопира да се безпокоя за бъдещето.)

Според кариерния специалист Джил Хасинто, който е профилиран в държанието на поколението милениум, ние сме програмирани от ранна възраст да следваме прецизен график – от детската градина до пенсия.

Доброволното овакантяване на работа и скачане в незнайното е естествено да бъде обвързвано с раздразнителност и паника, споделя тя. Добавете към този сюжет фактът, че ще загубите приходите си и евентуалния си кариерен напредък. Плашещо е. Изисква се излизане от зоната на комфорт и се постанова да живеем по изцяло друг метод.

Не знам за вас, само че аз желая да пребивавам, без да се безпокоя. Затова се обърнах към специалисти за препоръки и трикове, които да употребявам в нащия проект " напусни работа и обиколи света ".

1/ Започнете да се грижите за себе си

Времето да започнете да управлявате паниките си, свързани с работата и пътуването, е в този момент. Този съвет дава доктор Мелиса Паркс, психолог, който е профилиран в региона на цифровите номади.

Работете върху повишиването на вашата прочувствена устойчиност и се грижете за себе си преди да заминете, споделя Паркс.

Започнете с идентифицирането на нещата, които ви карат да се чувствате добре в този момент и по какъв начин можете да придвижите същата рутина на пътя.

Пътуването е изпъстрено с падове и върхове. По всяка възможност ще разкрие ваши скрити черти – само че вие ще разполагате с принадлежности за грижа за себе си, с цел да се справите във всяка една обстановка на пътя, споделя доктор Паркс.

Един от методите е като практикувате надълбоко дишане. Плиткото дишане изпраща известие до мозъка ни, че нещо не е наред. Ако практикувате надълбоко дишане, вие изпращате друго обръщение – всичко е ок.

2/ Напуснете по верния метод

Когато остава месец до заминаването, обявете напускането си както си му е редът. За вас ще бъде от изгода да бъдете почтени по отношение на аргументите, заради които подавате заявката за овакантяване. Искате да видите света. Вашият началник ще прояви схващане, осъзнавайки че казусът не е във компанията, счита специалистът Хейли Кроуфорд. Според нея по този начин ще спечелите уважението на мениджъра, без значение дали желае да се сбогува с вас или не.

Друга причина да бъдете откровени и открити с бъдещия си някогашен началник е да имате време за прощаване. Т.е. не напускайте, когато компанията е по средата на значим план. Попитайте шефа си дали проектите ви не идват в неловко време. В този случай би трябвало да сте подготвени да коригирате с една-две седмици датата на тръгване.

Не на последно място по значимост – когато напускате по разпоредбите и съгласно всички одобрени стандарти, не горите мостове. Един ден може да се върнете на остарялото си работно място.

3/ Обновете портфолиото си още в този момент

Пътуването може да поражда у вас паники по отношение на намирането на нова работа след завръщането ви. Хасито твърди, че няколко стъпки подсигуряват триумфа ви в бъдеще.

Една от тях е обновяването на работната автобиография, мотивационното писмо и портфолиото. Не е належащо да отмятате тези задания след връщането си. Направете го в този момент.

Задължително споменете в тях измерими резултати, които приказват за триумфа ви.

Друг миг е изпращането на имейл или провеждането на диалог с сътрудници, мениджъри, клиенти и други Информирайте ги, че напускате. Никога не знаете кой ще ви бъде от изгода в бъдеще.

4/ Научете се да бъдете в сегашното

Според доктор Паркс „ паниките се демонстрират, когато сме фокусирани върху бъдещето, вместо да бъдем в сегашното “. С други думи, в случай че се тревожите дали ще имате работа, когато се върнете, тези отрицателни мисли и усеща може да провалят сегашния ви проект – пътешествието.

Бъдете тук и в този момент. Иначе ще изпуснете чудесата към себе си.

5/ Настройте се на позитивна вълна за пътешествието

Ако изпитвате компликации в отхвърлянето на песимистични мисли, използвайте уменията си, с цел да ги разсеете. Например снабдете се със програмен продукт, който да ви оказва помощ в ориентирането, преводите, откриването на потребна информация и така нататък

Пътуването в непозната страна треника уменията ви да бъдете гъвкави.

Когато виждате по какъв начин живеят хората в другите елементи на света, това ви оказва помощ да имате по-широк мироглед, изяснява Кроуфорд. Това са скъпи умения за един началник.

Да не приказваме какъв брой въодушевени могат да бъдат бъдещите ви работодатели от забавните завършения, в които сте се впускали. Кой не мечтае да напусне работа, с цел да реализира своя фантазия!

6/ Не се крийте от паниките

Целта е да намалите равнището на тревогата, до момента в който пътувате. Ако обаче не съумеете да ги преодолеете, не се крийте от тях, поучава доктор Паркс.

Може да станем още по-тревожни, когато сме нервни на тематика паника. Тя предлага следната тактичност. Вместо да кажете „ Ще отида на това странствуване, само че съм угрижен “, формулирайте обстановката по този начин: „ Тревожа се и ходя на това странствуване “.

Ще се удивите какъв брой успокояващо работи, когато позволявате на тревожните мисли да са там, само че не ги изпускате от контрола си в името на преследването на своята фантазия. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР