Напускането на работа е свързано с тревоги. Напускането на работа,

...
Напускането на работа е свързано с тревоги. Напускането на работа,
Коментари Харесай

Как да напуснете работа и да обиколите света

Напускането на работа е обвързвано с паники. Напускането на работа, с цел да пътешествате из целия свят - това към този момент си е същински мотив за паники. Тогава ще знам: въпрос на седмици е моят брачен партньор и аз да напуснем дома си, с цел да пътуваме из източна Азия в продължение на 3 месеца, разкзва Джулиън Крамър.

За да се реализира това премеждие, той ще напусне работа, а аз ще се безпокоя. Тревожните мисли са толкоз доста, че безусловно ще проваля пътуването ни, спомня си още тя.

Но имам чувството, че не съм единственият странник, който се тревожи по отношение на работата си, споделя Крамър.

(За тези от вас, които са любопитни за какво брачният партньор ми би трябвало да напусне работа, с цел да се впусне в странствуване, а аз не – аз съм публицист на свободна процедура – мога да пътувам и да работя по едно и също време. С моите доходи и една година спестявания разполагаме с съответен бюджет за пътешестване. Планът ни е изпълним. Това, че можем да си го позволим финансово обаче, не ме стопира да се безпокоя за бъдещето.)

Според кариерния специалист Джил Хасинто, който е профилиран в държанието на поколението милениум, ние сме програмирани от ранна възраст да следваме прецизен график – от детската градина до пенсия.

Доброволното овакантяване на работа и скачане в незнайното е естествено да бъде обвързвано с раздразнителност и паника, споделя тя. Добавете към този сюжет фактът, че ще загубите приходите си и евентуалния си кариерен напредък. Плашещо е. Изисква се излизане от зоната на комфорт и се постанова да живеем по изцяло друг метод.

Не знам за вас, само че аз желая да пребивавам, без да се безпокоя. Затова се обърнах към специалисти за препоръки и трикове, които да употребявам в нащия проект "напусни работа и обиколи света ".

1/ Започнете да се грижите за себе си

Времето да започнете да управлявате паниките си, свързани с работата и пътуването, е в този момент. Този съвет дава доктор Мелиса Паркс, психолог, който е профилиран в региона на цифровите номади.

Работете върху повишиването на вашата прочувствена устойчиност и се грижете за себе си преди да заминете, споделя Паркс.

Започнете с идентифицирането на нещата, които ви карат да се чувствате добре в този момент и по какъв начин можете да придвижите същата рутина на пътя.

Пътуването е изпъстрено с падове и върхове. По всяка възможност ще разкрие ваши скрити черти – само че вие ще разполагате с принадлежности за грижа за себе си, с цел да се справите във всяка една обстановка на пътя, споделя доктор Паркс.

Един от методите е като практикувате надълбоко дишане. Плиткото дишане изпраща известие до мозъка ни, че нещо не е наред. Ако практикувате надълбоко дишане, вие изпращате друго обръщение – всичко е ок.

2/ Напуснете по верния метод

Когато остава месец до заминаването, обявете напускането си както си му е редът. За вас ще бъде от изгода да бъдете почтени по отношение на аргументите, заради които подавате заявката за овакантяване. Искате да видите света. Вашият началник ще прояви схващане, осъзнавайки че казусът не е във компанията, счита специалистът Хейли Кроуфорд. Според нея по този начин ще спечелите уважението на мениджъра, без значение дали желае да се сбогува с вас или не.

Друга причина да бъдете откровени и открити с бъдещия си някогашен началник е да имате време за прощаване. Т.е. не напускайте, когато компанията е по средата на значим план. Попитайте шефа си дали проектите ви не идват в неловко време. В този случай би трябвало да сте подготвени да коригирате с една-две седмици датата на тръгване.

Не на последно място по значимост – когато напускате по разпоредбите и съгласно всички одобрени стандарти, не горите мостове. Един ден може да се върнете на остарялото си работно място.

Виж повече тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР