Напускането на Европейския съюз струва на Обединеното кралство между 5000

...
Напускането на Европейския съюз струва на Обединеното кралство между 5000
Коментари Харесай

Brexit струва около 7000 работни места на финансовия сектор на Острова

Напускането на Европейския съюз коства на Обединеното кралство сред 5000 и 7000 работни места във финансовия бранш, разгласи гуверньорът на Английската централна банка Андрю Бейли.

" Това, несъмнено, е на първо четене ", сподели той пред финансовата комисия на английския парламент. " Това към момента не ни показва какво може да се окаже в последна сметка. Трябва обаче да кажа, че е доста по-малко от числата, които се говореха след Brexit референдума през 2016 година ", добави той.

Още през декември Органът за финансово държание на Англия (FCA) разреши на английските участници на пазара да употребяват платформи в Европейския съюз за търговия с контракти за деривати през първото тримесечие на 2021 година

Трябва да се има поради, че комерсиална договорка, подписана сред Англия и Европейски Съюз, която влезе в действие на 1 януари, не обгръща финансовите услуги, които би трябвало да се договорят през първото тримесечие на актуалната година.

Андрю Бейли означи, че той не желае реализиране на равностойност непременно и че крайният период за привършване на договарянията с Европейски Съюз по този въпрос през март наподобява рационален.

Европейската търговия с акции на стойност милиарди долари напусна Лондонското Сити в посока Стария континент при започване на актуалната седмица, което е първият осезателен знак за въздействието на Brexit върху бранша на финансовите услуги на Англия.

Англия напусна единния пазар на Европейски Съюз в края на декември и новата й комерсиална договорка с блока не обгръща достъпа до финансови пазари.

Европейски Съюз попита Англия за желанията ѝ да се отклони от разпоредбите на Европейски Съюз, което може да затрудни Брюксел да даде пряк достъп, основан на " равностойност " на финансовия център, прочут като Лондонското сити

Шефът на АЦБ предизвести, че Англия не би трябвало да се съгласява да следва сляпо разпоредбите на Европейския съюз, в случай че това е цената, която би трябвало да заплати за по-добър достъп до пазара на блока след Brexit.

" Ако цената за това е прекомерно висока, тогава не можем просто да се заемем с каквото и да е ", сподели Бейли пред парламентарната финансова комисия.

Англия и Европейски Съюз се ангажират да реализират съглашение за меморандум за съгласие до края на март за съдействие във финансовите правила в опит да отключат двустранния достъп до финансовите пазари, основан на равностойност.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР