Напук на всякакви правила, почитатели на чистата природа, разпънаха незаконно

...
Напук на всякакви правила, почитатели на чистата природа, разпънаха незаконно
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: В Корал опънаха над 60 незаконни палатки в защитената зона

Напук на всевъзможни правила, фенове на чистата природа, разпънаха нелегално палатки непосредствено върху дюните на един от най-красивите плажове по българското Черноморие - " Корал ". Над 60 палатки могат да се преброят на фотосите, направени с дрон на 24 август. Кадрите бяха предоставени само на Lupa.bg. от летовници, на които ясно било показано, че са нежелани на този плаж, високомерен от така наречен коалиция " Да запазим " Корал ".

Както всички знаем, пясъчните образования са предпазени от Закона за устройството на черноморското крайбрежие по силата на член 6, алинея втора. Да, обаче това очевидно не важи за природозащитниците от така наречен " коалиция " Корал ", към която принадлежи и бащата на Кирил Петков - така наречен " баща Петко ".

Дюните са вид релеф и самото им образуване е обвързвано с предходни геологични столетия, а еволюцията им продължава и до ден сегашен. Към тях спадат и така наречен микро намаления, където наредбата също не разрешава забиване на колчета, обтягане на шатри и сходни сенчести заслони. Официално дюните са водят естествена забележителност и местообитание за редица типове животинки.

Поради тази причина те са неразрешени за плажуване и кампингуване, само че кой ли съблюдава регламента, още повече, че няма служебни лица, които да раздават санкции на нарушителите.



Дюните са окупирани от зелените пазители на природата. Палатките им са разпръснати на всички места, макар че закона категорично го не разрешава

„ С тези хора не може да се беседва обикновено. Когато ги питаш за какво са опънали палатка на самата дюна, значимо изясняват, че палатката не е тяхна, а на техен другар. Казват го с иронична усмивка. След това млъкват, с цел да покажат, че събеседването не им е прелестно. Позволяват си всевъзможни произволи и се държат надменно с останалите туристи, които сякаш им пречели ”, разясняват хора, пробвали се да летуват на красивия плаж.

Рибарите пък са безапелационни, че в регистрите на Агенцията по геодезия и картография плаж с наименованието " Корал " не съществува. Има околност " Лозенец-Кумкашла ". За да се впише " Корал ", би трябвало смяна, вадене на нови карти и скици.

Незаконните палатки не са единственият проблем по плажната линия. Местни поданици описват, че мъже и дами целодневно се разхождали по евино облекло за изненада на останалите фамилии, които карали летния си отпуск в компанията на своите деца. Родителите били възмутени от наглото държание на част от " коралци ".



Коралци се готвят да векуват край морето

„ Представете си какво е да имате 12 годишна щерка и пред нея в разкривен стоеж да застане 40-50 годишен мъж. Жени на същата възраст мятат цици и приказват на всевъзможни тематики – като се почне от био храната, приготвена в домашни условия и се стигне до войната в Украйна. Правят кросове по линията и цялата тази „ женственост ” и „ неустрашимост ” непрестанно се тресе ли тресе. Гледката е неописуема. Позите се вършат демонстративно, с цел да може фамилиите да съберат багажа и да изоставен плажа. Както и става. Очевидно за елементарните хора скоро няма да има място на " Корал ", разясняват летовници.

На локалните риболовци пък било неразрешено да хвърлят въдици в региона, както и да минават през пясъците около дюните. По този метод се слагало завършек на поминъка им. Заповедта пристигнала персонално от вицепремиера на климатичните промени Борислав Сандов от кабинета на Кирил Петков. Още тогава се заприказва, че някой желае да постави ръка на това райско кътче край Царево, с цел да може да дърпа облаги в своя изгода.

Във фокуса на публичната „ загадка ” попаднаха имената на Кирил Петков, татко му Петко Петков и депутатката от " Продължаваме промяната " Мирослава Петрова. Тримата били уредили Министерство на екологията да разгласи морето пред плаж " Корал " за предпазена територия още през юни.

Публична загадка е, че на Корал външни лица не се позволяват. Тук да отдъхват имат възможност  единствено членове и симпатизанти на неофициалното съдружие „ Да запазим Корал ”.  Всички те могат да разпъват палатки, да конфигурират каравани и кемпери, където си пожелаят. Същевременно се радват на лъскаво заведение, сърф и кайт учебни заведения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР