Напук на скептиците по отношение на глобалното затопляне (на фона

...
Напук на скептиците по отношение на глобалното затопляне (на фона
Коментари Харесай

Август месец - най-топлият в историята

Напук на скептиците във връзка с световното стопляне (на фона на всички данни и проучвания към момента има такива?!) август 2018 година е регистриран като един от най-горещите месеци в историята. Всъщност безусловно всеки август в последните 5 години е бил по-горещ спрямо всички данни за предходните 140 години, откогато се води сходна статистика. Рекордьор е август 2016 година

 Снимка 371567

Данните са от Института за галактически проучвания Goddart към НАСА, както и от разнообразни метеорологични станции по цялото северно кълбо. " Данните демонстрират, че световното стопляне се усилва, както беше планувано още през 70-те години на предишния век, " споделя Стефан Рахмсторф, който се занимава с измененията в климата в Института за проучване на въздействието на климата в Потсдам.

 Снимка 240983

Рахмсторф разяснява, че тази жега има последствия - повишават се равнищата на моретата и океаните, с което се усилва вероятността от стихии. Атмосферата е по-влажна, което води до наводнения в резултат на преваляванията. Затоплените води на океаните дават спомагателна сила на тропическите стихии.

 Снимка 379305

НАСА удостоверяват, че в последните години на доста малко места по света са засичани температури, по-ниски от междинните стойности за съответния регион. Почти несъмнено е, че 2018 година ще завърши като една от най-топлите в историята.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР